Jeesus puhuu siitä, kuinka ihminen, joka yrittää pelastaa elämänsä, kadottaa sen.

Matt. 10: 39. Joka löytää elämänsä, kadottaa sen; ja joka kadottaa elämänsä minun tähteni, hän löytää sen.

 

Luuk. 17:33 Joka tahtoo tallettaa elämänsä itselleen, hän kadottaa sen; mutta joka sen kadottaa, pelastaa sen.
Joh. 12:25 Joka elämäänsä rakastaa, kadottaa sen; mutta joka vihaa elämäänsä tässä maailmassa, hän on säilyttävä sen iankaikkiseen elämään.


 Tämä Sanan paikka viittaa varsinaisesti eri tilanteisiin uskovan elämässä, kuten marttyyrikuolemaan tai luopumiseen eri asioista maallisessa elämässä evankeliumin hyväksi.

 Samalla tavalla tämä voi kuvata sitäkin, kuinka ihminen voi koettaa pelastaa itseään hyvillä töillään. Olemalla omavanhurskas, tyytyväinen itseensä(rakastaa elämäänsä) tai kokea hallitsevansa elämäänsä.

 Näin hän voi pahimmassa tapauksessa luopua Kristuksesta. Hänestä itsestä tuleekin tarpeeksi hyvä ja kelpaava Jumalalle.

 On syytä herätä unesta, jos alkaa nauttimaan uskonelämässään tunnetta omasta hyvyydestä. Ajatukset; "Kylläpä olen onnistunut hienosti. Jumala on varmasti  tyytyväinen." Tai; "En minä tarvitse enää opetusta, tiedän jo kaiken Raamatusta."

 Toinen vaaranpaikka on se, kun tekee jatkuvasti hyviä töitä ja luulee sillä kelpaavansa Jumalalle. Kun tuntee synnintuntoa, koettaa tehdä enemmän hyviä töitä ja saa sillä mielenrauhan.

 Meidän rauhamme, pelastuksemme ja toivomme saa olla vain Kristuksessa. Emme saa yrittää pelastaa itse itseämme. Tarvitsemme elävän rakkauden yhteyden päivittäin meidän lunastajamme ja pelastajamme kanssa. Meidän on luovuttava kaikesta omastamme ja uskallettava luovuttaa koko elämämme Herralle Jeesukselle. Luottaen siihen,  että  Hän sen tekee. Vie perille asti.

Etsi