Kuka uhraa?


 Ennen kuin lähestymme Isää Jumalaa, täytyy meillä olla uhri syntiemme puolesta. Olemme syntisiä ja teemme syntiä ymmärtämättömyyttämme päivittäin. Joskus jopa valitsemme ehdoin tahdoin syntivaihtoehdon, vaikka tiedämme tekevämme väärin.
1.  Johanneksen kirjeessä 3. luvussa puhutaan, ettei yksikään tee syntiä, joka on Jumalasta. Se tarkoittaa synnin jatkuvaa harjoittamista ilman katumusta. Tällainen synti kadottaa.
 Me olemme kuitenkin vain ihmisiä, joilla on rajoitettu kyky yksilöstä riippuen vaeltaa elämässä. Se tarkoittaa sitä, että meillä on asiaa Jumalan armoistuimen eteen joka päivä.

 Usein kuitenkin käy niin, että ihminen ei kestä syyllisyyttä(ylpeys). Silloin hän alkaa puolustelemaan ja kaunistelemaan syntiään. Sitten hän jo ajattelee, ettei Jumala ole niin pikkumainen. "Olenhan minä muuten ihan mallikelpoinen uskova". Seuraa lisää ylpeyttä. Ihminen alkaa ajatella pystyvänsä korvaamaan syntinsä. Hän yrittää maksaa hinnan, joka ei kuulu hänelle, eikä hän voi sitä koskaan maksaa. Hän huomaamattaan syrjäyttää Kristuksen!

 Tästä hyvä esimerkki on kuningas Saul, kun hän uhraa Samuelin puolesta uhrin Jumalalle (1. Sam. 13.). Saulin henkilö kuvaa myös omavanhurskasta ihmistä. Samuel taas on kuva Kristuksesta. 
 Me emme saa tuoda Jumalalle mitään omaamme. Vain Jeesus on sovelias ja täydellinen uhri syntiemme edestä.

 Uskovan elämä onkin parhaimmillaan puhtaasta rakkaudesta Jumalaa kohtaan tapahtuvaa uhraamista. Ajan, elämänsä ja omien toiveiden uhraaminen tapahtuu kiitollisuudesta Jeesusta kohtaan.

 Rukous

Herra Jeesus, kiitos, että autat minua ymmärtämään kykenemättömyyteni itseni pelastamiseen. Kiitos, että kirkastat uhrisi täydellisyyden. Kiitos, että saan pyytää anteeksi omaa suorittamista ja yrityksiäni pelastaa itseni. Anna anteeksi, että  yritän hyvittää syntini itse.

Kiitos Isä, että annoit Poikasi kuolemaan minun puolestani. Kiitos, että autat minua ymmärtämään, kuinka paljon rakastat minua ja kirkastat minulle ristintyön täydellisyyden. Kertakaikkisen pelastuksen!

Herra, auta minua  vaeltamaan luottamuksessa  ja uskossa, sekä Sinun tahdossasi joka päivä. Aamen.

  

Etsi