Ylpeys, omavanhurskaus ja kunnianhimo. Ne saavat uskovan pyrkimään suureen asemaan Jumalan valtakunnassa. Ne saavat pyrkimään täydellisyyteen lain vanhurskaudessa ja pyhittymään viimeisen päälle. Ne saavat lyömään rintaan heikon veljen tai katsomaan alaspäin vähemmän pyhittyneitä.

Pahinta on kuitenkin se, että uskovan  kulkiessa yhä pidemmälle tätä tietä, hän joutuu kantamaan raskaita taakkoja. Hänen selkänsä alkaa painumaan kumaraan, sillä hän kohtaa uusia haasteita pyhityksen tiellä. Ja taas uusia..

Room. 11: 7. Miten siis on? Mitä Israel tavoittelee, sitä se ei ole saavuttanut, mutta valitut ovat sen saavuttaneet; muut ovat paatuneet,
                 8. niinkuin kirjoitettu on; "Jumala on antanut heille uneliaisuuden hengen, silmät, etteivät he näkisi, ja korvat, etteivät he kuulisi,  tähän päivään asti".
                 9. Ja Daavid sanoo:" Tulkoon heidän pöytänsä heille paulaksi ja ansaksi ja lankeemukseksi ja kostoksi,
                10. soetkoon heidän silmänsä, etteivät he näkisi; ja paina yhäti heidän selkänsä kumaraan".

 Hän on eksynyt! Kadottanut Kristuksen! Hän on kadottanut lähimmäisen, rakkauden ja armon. Hän ei jaksa enää auttaa muita, koska kaikki aika menee itsen paranteluun.
 Koko tarmo on keskitettävä pyhitykseen ja kaiken on mentävä oikein.

 Hän ei voi tässä tilassa olla vapaa, iloinen, eikä kokea yhteyttä Kristukseen. Silloin hän ei myöskään voi palvella, eikä kantaa hedelmää. Eikä hän kuule Jumalan ääntä.

 Room. 10: 2. Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
                  3. Sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
                  4. Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.

Kristuksessa ja nöyryydessä

Tajutessaan olevansa läpikotaisin syntinen ja toivoton itsessään, pääsee uskova ymmärrykseen tilastaan. Tällöin hänelle kirkastuu lain suuruus ja täydellisyys. Hän näkee, ettei koskaan pysty täyttämään lakia ja joutuu turvautumaan Kristuksen vereen. Hän ymmärtää, että vain jeesus riittää isän edessä ja että hän saa olla kuin lapsi isän kämmenellä. Yhtäkkiä vaatimukset muuttuvat lupauksiksi, työ vapaudeksi palvella, laki armoksi, pyhitys puhtaudeksi ja rakkaus täydellisyydeksi.

Kunnian mennessä Kristukselle taakat kirpoavat ja uskova saa olla heikko, avuton ja luottaa Isän johdatukseen <3
Etsi