2020

2020

1/1/2020

On ihmeellistä, kuinka hengen maailma on vertauskuvallista ja täydellisessä sopusoinnussa luonnon kanssa. Kun kirkastuu Pyhässä Hengessä tuo valtava kokonaisuus, jonka Jumala on tehnyt nerokkaasti. 
Pimeään aikaan kasvit kasvavat korkeutta, koska ne tavoittelevat valoa. Niin ihminenkin kasvaa Herraa kohti koettelemuksissa etsiessään Jumalaa.  Valon lisääntyessä ne alkavat  kukkimaan ja tuottamaan hedelmää. Puut ja metsä puhuvat omaa saarnaansa. Rohkaisevat ja antavat näkökykyä Jumalan valtakunnan toimintaan. Luonto on hyvä alue käyttää vertauskuvalliseen opetukseen. Se on Herran luoma ja viisaus näkyy sen toiminnassa. 
Vertauskuvallista on sekin, että ihminen voi kylvää siemenen ja voi myös huolehtia kastelusta, mutta Herra antaa kasvun. 
Niin ihminenkin tarvitsee kaikkea sopusoinnussa;  valoa, pimeyttä, elävää vettä, kuivuutta ja omat yksilölliset kasvuolosuhteet. Toiset viihtyvät paremmin kuivassa ja varjossa. Toiset vaativat kosteampaa ja valoisampaa ympäristöä. Voisiko olla myös niin, että Jumalan lapset on Herra jakanut omanlaisiin kasvuolosuhteisiin, jotka kullekin ovat ihanteelliset? Erilaiset seurakunnat, joissa on kussakin omanlaisensa ympäristö, jossa tuntuu kodille ja omalle sielulle sopivalta kasvaa ja kehittyä Jumalan armossa. 
Täydellisesti Hän on kaiken meille valmiiksi suunnitellut. Kullekin oman yksilöllisen elämänpolun, juuri sinulle sopivan. Pienetkin seikat ottanut huomioon, koska tuntee sinut paremmin, kuin sinä itse. Ei sinun tarvitse huolehtia tai pelätä olevasi väärällä tiellä, kun vain Jeesus on sydämesi Herra. Tämä perusta kestää, vaikka sille rakennettaisiin vajavaisesti ja eri tavalla. Se on suurta armoa! 
Ei Hän tahdo meitä mihinkään muottiin sulloa tai tehdä meistä robotteja, vaan rakkaus antaa avaran tilan kasvaa. Ainoa tärkeä on rakkautena vaikuttava usko <3

2/1/2020

Tuokaa ne minulle. Matteuksen luvussa 14. Jeesus auttaa opetuslapsiaan ymmärtämään vertauksella leivistä, että Jumalan Sana ei lopu heiltä kesken. Rakas Herran palvelija, joka olet kutsuttu ruokkimaan lampaita. Sinulla on jo kaikki, mitä tarvitaan pyhään tehtävääsi. Se, mitä sinulla on, vie se Herralle Jeesukselle. Hän moninkertaistaa sen ja antaa yllin kyllin lisää! Ja koska Hän itse on sinut kutsunut, on Hän luvannut pitää huolen siitä, että työvälineesi riittävät. Pietarille Hän sanoi, tule tänne ja kehoitti kävelemään veden päällä Jeesuksen luokse. Nyt Hän kehoittaa sinuakin astumaan uskossa Hänen lupaustensa päälle. Tee työsi ja ole urhea sotilas! Tulet huomaamaan, että sinulta ei lopu armon Sanaa tai voimaa työhön. Lähettäjämme on itse kaikkivaltias Jumala, jolle on kaikki mahdollista. 
Toinenkin ajatus tuli mieleeni pari päivää sitten, ikäänkuin ilmestyksenä. Se oli kaunis ja vapauttava, kuten ilmestys yleensäkin. Tiedämme monesti asioita ymmärryksellä, mutta kun saamme siitä hengen näyn, kokemuksen, joka yltää sieluun asti, se vaikuttaa vahvasti ja muuttaa. Pohdin ja murehdin ympärilläni olevia ihmisiä. Olin jo ottanut aikamoiset kantamukset selkääni ja koetin itse ratkaista ongelmia. Yhtäkkiä tajusin, että ei minun tarvitse miettiä lainkaan sellaisia! MINÄ SAAN RAKASTAA. Tämä ihana ajatus täytti sydämeni, sieluni ja tunsin vapautuvani kaikesta murheesta! Minä saan rakastaa, koko sydämestäni. Minun ei tarvitse ottaa vastuuta toisten valinnoista tai pahojen ihmisten päätöksistä. Ei, minä saan vain rakastaa ja auttaa sydämeni kyllyydestä. Herra on se, joka huolehtii muista ja ohjaa heidän tietään. Hän tuomitsee ja alentaa tai ylentää, kenet tahtoo. Hän pitää huolen heikoista, kärsivistä ja lannistetuista. Mutta meidän tarvitse vain rakastaa! Sinäkin rakas palvelija, luota siihen, että sinulle annettu pyhä tehtävä tässä ajassa on vain rakastaa vapaasti lähimmäistä. Älä mieti, onko toinen sen arvoinen! Anna Jumalan tehdä ne päätökset. Kuuntele sydäntäsi ja rakasta. Julista evankeliumin ilosanomaa! Sillä rakkaus on se, joka vetää puoleensa sieluja. Siunattua sadonkorjuuta!


12/1/2020


Rakkaat veljet ja sisaret! Erikoinen asia tapahtui muutama päivä sitten. Sain itse marraskuussa vuonna 2009 unen, jonka profetaalinen näky on toteutunut aikoja sitten täydellisesti. Se oli helposti tulkittavissa ja selkeä. Ihmeellistä tässä kaikessa on se, että toinen uni annettiin puolisolleni. Tämä uni annettiin 10.1.2020. Koemme molemmat, että se vain vahvistaa yhteistä palvelutehtäväämme ja avioliittoamme. Tämä vahvistaa monia asioita ja tekee yhtenäisen kokonaisuuden kokemistamme asioista. Molempien sydämellä on yhdistää Kristuksen ruumista ja hajottaa raja-aitoja. Vihollisen rakentamat näkymättömät aidat ja oppiriidat, jotka ovat vaikuttaneet kristikansaan kauan, tulisi rakkauden tähden saada poistumaan. Evankeliumi ja sen ilosanoma tulisi olla tärkein asia ja ainoa vaikuttava tekijä yhteistyössä. 
Jätämme rakkaat teidän arvioitavaksenne ja koeteltavaksenne nämä unet. Itse pohdimme vielä varmasti kauan sen viestiä. Se on kerrottu hyvin yksinkertaisesti ja pelkistetysti (profetiat ja unet sivulla), jotta sinä lukija voit itse arvioida sen sydämessäsi. Antakoon Pyhä Henki meille kaikille viisautta ja ennenkaikkea rohkaisua tämän kautta! 


13/1/2020


Löysin vihdoin vanhasta antikvariaatista vanhan c-kasetin, jossa oli puhetta evankeliumista ja vanhoja ylistyslauluja. Riemulaulu! Totisesti, se oli oikea riemulaulu ja miten ihanasti matka taittui kuunnellessa tuota kasettia! Valtava ilo ja Pyhän Hengen täyteys valtasi, niin minut kuin miehenikin. Nykyisin tuo vanha vinkuva Mazda on meille molemmille se paras auto, koska siinä on kasettisoitin. Pohdimme rukoillen yhdessä, kuinka seurakuntakin olisi täynnä iloa ja pyhää Henkeä, kun palaisimme takaisin vanhaan kunnon evankeliumiin. Harvoin enää kuulee puhdasta, yksinkertaista evankeliumia. Ihminen on yrittänyt parannella ja tehdä siitä nykyaikaista, helppoa ja mukavaa. Välillä ihan kiivautta nostaa, kun näkee, kuinka maailma on tunkeutunut seurakuntiin ja vesittää koko kauniin pelastuksen. Vaikka kuinka koetamme saada lisää, parempaa, hienompaa ja koreampaa, emme me siihen tyydy. Ihminen tahtoo aina lisää. Siksi Herra olikin viisaampi ja antoi yksinkertaisen, mutta väkevän evankeliumin! Se toimii parhaiten, kun emme yritä mitään. Laskemme aseemme ja olemme omia itsejämme, pelkistettyjä pieniä Jumalan lapsia. Monesti se kaikkein tavallisin, hiljaisin ja arin todistus on vaikuttavin. Vanha virsi, joka on sydänverellä kirjoitettu. Se vanha ja tuttu Raamatunkohta, jonka osasit ulkoa, mutta joka herää Pyhässä Hengessä väkevään loistoon antaen paljon enemmän, kuin yksikään hieno Raamattutunti visualisointeineen. 

Mieheni sanoi aamurukouksen päätteeksi sanoja taivaasta. Kirjoitin ne ylös ja koetan muotoilla ne edes jollain tavalla yhtä kauniisti. Usko tulee kuulemisesta ja näin sen tulisi tänäänkin olla! Nykyisin katsotaan ja näkemisen kautta paljon toimitaan kristillisissä piireissä. Mutta sydän ei voi silloin nähdä sitä omalla herkällä tavallaan. Tulisi enemmän puhua ja yhdessä keskustella Hengessä. Kokoontua yhteen ja rukoilla, sillä näin rakennutaan ja vahvistutaan. Ja vain kaksi kiveä lyö kipinää, ei yksi saa tulta syttymään. Rakkaat! Kokoontukaa rukoilemaan ja lukemaan Sanaa iltaisin toistenne luokse. Laittakaa netit ja puhelimet pois. Elämä on todellista, se on oikeaa ja se on yhteyttä uskovien kesken. Mikään jano ei sammu, kuin uskovien yhteydellä. Ei sitä voi keinotekoisesti tuoda television kautta. Toki ne ovat paikallaan välillä ja niillä on oma arvonsa, varsinkin yksinäisille vanhuksille. Nuoret tarvitsevat paljon opetusta ja kokouksia, joten tarjontaa tulee ollakin. Mutta, ei ole mitään parempaa, kuin alkuperäinen todellinen uskovien yhteys, jossa rohkaisten ja toisten taakkoja kantaen armolahjat vapaasti toimien voimme rakentua yhteisestä uskosta! Tiedättekö, kaipaan niitä rukouskokouksia aikoinaan, jossa sai tuntea taivaan läsnäolon. Missä kitara soi ja elävä usko täytti sydämen. Uskon, että en ole ainoa, joka sitä kaipaa...tehdään se yhdessä. 
Oman seurakunnan lampaista huolehtiminen, joka kuuluu työksi ainoastaan mikäli siihen on kutsuttu. Tiedon paljouden tähden eksyvät paimenet tänään arvostelemaan toisia ja osallistuvat näin sellaiseen, mikä ei heille kuulu. Aika menee hukkaan ja omat lampaat ovat heitteillä. Ei sinun tai minun tarvitse koko maailmaa pelastaa, vaan ollaan uskollisia siinä vähässä, joka meille on uskottu <3

18/1/2020


Olemme avanneet kannatustilin Sinunseurakuntasi yhdistykselle. Ilman tukea on mahdotonta tehdä kaikkea sitä hyvää, mitä olemme suunnitelleet. Yhteistyötä olemme odottaneet lähes vuoden ja odotamme uskossa edelleen.
Jos koet haluavasi tukea kristillistä avustustyötä ja rohkaisevaa seurakuntatyötä, voit käydä www.sinunseurakuntasi.fi sivulla liittymässä kannatusjäseneksi. Jos haluat jollain muulla tavalla osallistua palvelun toimintaan, ota suoraan yhteyttä haluamallasi tavalla. 
Herra johdattakoon ja tapahtukoon Hänen tahtonsa. Siunausta palvelutyöhösi <3

24/1/2020

Sydämelläni on tänään jälleenrakennus ja uudistuminen omassa palvelutyössä. Monet ovat kylmenneet ja eksyneet maailman teille tässä ajassa. On tullut aika, jolloin kristityt nukkuvat. Suurin syy siihen on tv, netti ja puhelimet. Ne ovat varastaneet ajan, joka kuuluisi Herralle. Isä odottaa joka päivä lastaan luokseen ja tahtoisi puhua, antaa johdatusta ja olla läsnä elämässä. Samoin ne lähimmäiset, jotka ovat meille annettu; sukulaiset, tuttavat ja seurakunta. Puhumattakaan perheenjäsenistä. Voi rakkaat! Tulkaamme ulos Baabelista ja antakaamme Jumalan Pyhän Hengen herättää! Herra odottaa meitä, todellinen aito elämä odottaa meitä ja sielut odottavat meitä. 
Usein toivon, että olisin syntynyt 100 vuotta sitten. Silloin elämä oli selkeää, yksinkertaista ja rajallista. Joudumme nyt asettamaan itse rajamme ja valitsemaan oikean tien, jotta voisimme pysyä Herrassa. Vihollinen kietoo verkkoonsa tänään tuhansia kristittyjä. He ovat kuin vangit netissä kiinni päivät ja sidottuja. Pois evankelioimasta, pois hyväntekemisestä, avustamisesta ja Herran palveluksesta. Tämä kielletty hedelmä vei voiman ja elävän uskon ja teki siitä yhden tiedon siivun nettiin. Kuinka surullista ja kuinka Jumalan täytyy itkeä ihmisen vuoksi. 
Mutta nyt, tänään on parannuksen ja pelastuksen päivä! Sinä, joka luet ja kuulet Isän sydämen huudon. Ota nyt askel lähemmäs totuutta ja aloita tänään uusi elämä. Siirry pois pikkuhiljaa internetin maailmasta. Vietä enemmän aikaa Herran kanssa rukouksessa, lähde käymään ulkona ja jossain kylässä. Käy seurakunnan kokouksissa ja lue vain Raamattua. Anna Pyhän Hengen opettaa sinua vain ja ainoastaan. Löydä oma kutsumuksesi ja lähde kulkemaan sinulle valmistettua polkua. Herra on kohtelias, eikä vie väkisin sinua oikealle tielle. Hän odottaa, että laitat kaiken muun syrjään ja annat Hänelle aikasi. 
Rakkaani, varoitan; internet voi tuhota sielusi. Herää, kun vielä voit! 
Herra Jeesus rakas. Auta meitä tässä ajassa vaeltavia elämään Sinulle. Auta meitä heräämään unesta, johon olemme vaipuneet. Auta löytämään oma palvelutyö ja uudistumaan siinä. Auta meitä jälleenrakentamaan se todellinen elämä ja yhteys Sinun kanssasi Jeesus. Älä anna meidän joutua luotasi pois rakas Herra. Älä anna vihollisen eksyttää ja viedä pois Sinun tarkoituksestasi. Auta Herra rakas, että ne sielut, jotka minun kauttani pelastukseen ovat tarkoitetut, saisivat pelastua! Avaa silmämme Herra! Anna näkökykymme takaisin. Kiitos Jeesus, amen.

30/1/2020

Oi, miten valtava rukouskokous oli, jonka Herra meille tarjosi tällä viikolla! Ihmeellinen Pyhä Henki ravitsi ja ruokki Sanallaan, rohkaisi ja yhteys rakkaudessa oli käsin kosketeltavaa. Hän meitä kantaa ja voiman antaa. Korkea veisu kuvaa kauniisti Kristuksen ja seurakunnan rakkaussuhdetta. Lue se,kuin rakkauskirjeenä Jumalalta sinulle, kuin henki sen kirkastaa sinulle. Herra kutsuu, vetää ja odottaa kasvojasi. Hän tahtoo voittaa sydämesi kokonaan. Aina on toivoa uudistua siinä iankaikkisessa liitossa. Aloittaa puhtaalta pöydältä. Sen puhtauden lahjoittaa tänäänkin Kristuksen viaton veri. Rakkaani, olemme turvallisimmissa, viattomimmissa ja varmimmissa käsissä tässä rakkaudessa <3

31/1/2020

Älä pelkää elämän rikkinäisyyttä, sen monimuotoisuutta, varjoja ja tuntematonta tulevaisuutta. Nämä yhdessä ovat meille elämäksi ja pitävät meidät kiinni Herrassa. Kaiken on Herra luonut täydelliseksi ja tarkoitus on hyvä. Myös ne huonot päivät ja ahdistuksen pätsit. Sitä suurempi on lohdutus ja Jumalan läsnäolon siunaus, kun Hän vakuuttaa Sanassaan; 
Psalmi 42:12 Miksi murehdit, minun sieluni, ja miksi olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä, minun kasvojeni apua, minun Jumalaani. 
Ja kun tuntuu, että et enää ymmärrä kärsimystäsi, olet luovuttanut ymmärtämästä Hänen teitään. Kun itket ja etsit vastausta, tulee jälleen Sana, joka vapauttaa kaikesta epäilyksestä; Psalmi 13: 6. Mutta minä turvaan sinun armoosi; riemuitkoon minun sydämeni sinun avustasi. Minä veisaan Herralle, sillä hän on tehnyt minulle hyvin. 
Niin, Hän on tehnyt minulle hyvin! Kaikki tulee kääntymään parempaan päin. Lopulta kaikki on hyvin. Tähän tartun uskossa ja luotan Hänen rakkauteensa. Luotan siihen, että Hän on luvannut pelastaa minut loppuun asti ja suojella sieluni. Hän on luvannut varjella minut kaikelta pahalta. Luotan siihen, että Hän on tuntenut minut jo ennen syntymääni ja suunnitellut tieni pelastukseen. Kaikki, mitä elämääni sallitaan on vain Hänen huolenpitoaan ja Pyhää rakkautta. Tähän jäämme, Isän syliin, iankaikkisuuden esikartanoon. Kiitos, ettei minun tarvitse olla mitään, sillä Poikasi Jeesus on täydellinen. Kiitos, että saan olla pieni lapsi Isän sylissä. Ei pisaraakaan liikaa...uskommehan sen <3

21/2/2020

Nyt on mennyt aikaa hurjasti, etten ole ehtinyt kirjoittaa. On ollut paljon puuhaa ja ihmeellisiä siunauksia Herralta. Kyllä Jumala voi ja tekee mitä tahtoo, vastoin omia ajatuksiammekin Hän toimii, kun tietää lopputuloksen. Kannattaa siis luottaa johdatukseen, vaikka pelottaisi ottaa askelta siihen suuntaan. Suuri armon ilmentymä on se, että Herra siunaa ja varjelee, vaikka ottaisimme mutkia matkaamme. Ei ole niin vaarallista aina valita väärin tai tehdä pieni mutka harhaan. Niistä voimme oppia ja Jumala kääntää pahankin palvelemaan hyvää. Jotenkin Hän saa kaiken aina näyttämään hyvältä ja tehtyä paljon arvokasta työtä, olimme missä hyvänsä! Me olemme ihmisiä ja erehtyväisiä. Ja Hän rakastaa meitä! Hän valvoo, suojelee ja johdattaa Isän sydämellä. Älä pelkää siis tehdä valintaa, sillä Hän tietää tiesi ja on jo siellä odottamassa. Hän on mennyt edellä kaikkiin paikkoihin, joihin sinäkin menet. Hän on valmistanut sinne opetuksen ja pääsyn. Kaikki on valmiina, kun vain sydämestäsi tahdot tehdä Hänen tahtonsa. Vilpitön Jumalaa etsivä sydän on aina turvassa, hallelujaa! Ei tarvitse osata, tietää tai olla jotain. Saat olla ihminen, joka erehtyy, kasvaa ja kehittyy Jumalan lapsena omaan tahtiinsa. Saat luottaa aina Hänen huolenpitoonsa. 

2. Kuningasten kirja 23. luku kertoo Josiasta. Kuninkaasta, joka teki sitä, mikä on hyvää Jumalan silmien edessä. Tätähän meistä jokainen toivoo ja haluaa? Haluamme olla rehellisiä, nöyriä ja Jumalan tahtoa noudattavia. Minusta oli ihanaa lukea tästä kuninkaasta, kuinka hän tuhosi kaiken epäjumalanpalveluksen temppelistä. 

23:25 Ei ollut ennen häntä ollut hänen vertaistansa kuningasta, joka niin kaikesta sydämestänsä, kaikesta sielustansa ja kaikesta voimastansa olisi kääntynyt Herran puoleen,

Niin, katso hän vain sydämestään kääntyi Herran puoleen. Kaikki muu sujui itsestään. Ajattelepa, kun Josia teki tämän vanhassa liitossa Mooseksen lain mukaan. Nyt meillä on vielä parempi liitto! Uusi liitto ja Pyhä Henki, joka antaa voiman jopa tahtoa. Olemme ajan illassa pitkällä ja on aika herätä palvelemaan. Aika laittaa syrjään omat halut ja mukavuus. Eloa on paljon ja työmiehiä vähän.
Mieheni sanoi jälleen kiivaillen Herran puolesta, kuinka evankeliumi on tähän asti levinnyt kaksituhatta vuotta ilman internettiä! Niin, varmasti Sana on ollut elävää ja voimallista. On tultu seurakuntaan ja oltu yhdessä rukouksessa. On rakennuttu ja saatu tuntea Herran läsnäoloa. Pyydänkin nyt rakkaani, ole rehellinen Jumalan edessä ja punnitse totuutta. 
Hebr. 10:25 älkäämme jättäkö omaa seurakunnankokoustamme, niinkuin muutamien on tapana, vaan kehoittakaamme toisiamme, sitä enemmän, kuta enemmän näette tuon päivän lähestyvän.

Kuinka moni tänään jää kotiin katsomaan netistä saarnaa ja jättää seurakunnan kokouksen? Se on syntiä. Meillä on paikkamme Kristuksen ruumiissa ja ellet ole paikalla, koko ruumis kärsii. Tämä koskee nyt niitä, joilla ei ole ruumiillisia rajoitteita tai muuta sairautta. Tiedät kyllä sydämessäsi, koskeeko tämä sinua. Moni on jo täysin paatunut ja luopunut seurakuntayhteydestä! 
Kumarratko pedon merkkiä ja jäät verkkoon? Silloin rikot Jumalan Sanaa vastaan. Tämä lentävä kirjakäärö tuo kirouksen kotiisi, kuten Sakarja 5. luku kertoo. Ja on tuonut jo. Itkemme koko Suomen Siionin puolesta, kuinka netti, kännykät ja televisio on ryöstänyt Hänen kansansa. Ja he kaikki nukkuivat...tämäkö on se uni, josta Raamattu puhuu? Löytäneekö Hän uskoa maan päältä, kun tulee. 
Mieti rakkaani; se saa kaikki, pienet ja suuret ottamaan sen merkin käteensä...eikö kännykkä ja sen sisällä oleva siru ole juuri tämä merkki. Sen kuvaa kumarretaan. Se on vanginnut uskovat verkkoonsa ja vie yhä syvemmälle ja syvemmälle. Lopulta he ovat jo niin paatuneet, etteivät huomaa, kuinka elämä on varastettu ja sielu vangittu. Sitten tulee sirun viimeinen vaihe ja asetat sen käteesi. Niinhän kaikki muutkin tekevät...? 

Ei näin! Rakkaat, nyt on aika valita. Me valitsemme sen, että poistumme netistä ja palaamme elämään ennen nettiä. Käymme kokouksissa säännöllisesti, rukoilemme Herraa yhdessä ja palvelemme tehden aitoja tekoja, käytännön tekoja. Menkäämme sinne, missä kadotetut ovat. Haetaan heitä kokouksiin, autetaan köyhiä ja tuetaan sorrettuja. Me jäännös valitsemme sen, mikä ei ole maailmasta ja pelastamme sielumme. Ennen uskovia pilkattiin maailman taholta, mutta nyt pilkka tulee jo luopuneiden kristittyjen taholta. Elämme lopun aikaa ja uskon, että Herra pitää huolen omasta kansastaan. Nyt on hyvä päivä tehdä parannus ja alkaa harjoittelemaan elämää ilman nettiä. Siunausta sinä sotaurho!

23/2/2020

Kain ja Abel 

Tämä kertomus Raamatussa kuvaa selkeästi kahden veljeksen erilaista sydäntä Jumalan edessä. Kateus ja viha saa lopulta tappamaan ja aikaan kamalaa tuhoa. Samoin kunnianhimo ja halu tulla ensimmäiseksi. 
Otsikoksi olisin voinut laittaa murha seurakunnassa, mutta se olisi ollut liian hurja, joten päädyin tähän. Kuitenkin se on hengellisesti tappo tai murha, kun tuomitaan veli tai sisar. Meille ei ole annettu tuomarin viittaa, eikä sellaista palvelutehtävää ole tarjolla. 
Saulin seurakunta olisi käynyt yhtä hyvin, mutta toivon, ettei sellaista ole olemassakaan. Sauleja on kyllä montakin, mutta he eivät saa johtaa Pyhien seurakuntia, sillä siellä ei pian Pyhiä olisikaan. 

Jokainen seurakuntaan saapuva henkilö on Jumalan sinne vetämä ja tarvitsee kaiken mahdollisen avun uskon asioihin ja kasvuun. Meillä ei ole oikeutta arvostella Herran valitsemaa lammasta ja ennakkoluuloisesti arvostella hänen elämäänsä. Vain itse Jumala tietää, mikä tuskan taipale hänellä on takanaan. Oikeammin meidän tulee ottaa vastaan jälleen uusi ihmeellinen todistus jumalan muuttavasta voimasta! Olen kiinnittänyt huomiota siihen, että ne pyhimmät ja nöyrimmät Herran palvelijat ovat usein niitä hiljaisimpia. He eivät sysi itseään esille, eivät taistele asemastaan ja tyytyvät kuuntelijan osaan. Usein Herra suosittelee juuri sellaista pyhää sydämelleni ja ihmettelen, miksi hän ei ole vanhimmistossa tai palveluvirassa? Siksi, että vahvan laki näyttää toimivan myös seurakunnassa ja siellä annetaan valta väärille. 
En nyt tuomitse heitäkään, sillä into on hyvästä, kunhan se kohdistuu oikeisiin asioihin, eikä itsensä korottamiseen. Mutta nämä hiljaiset, täynnä Jumalan voimaa olevat palvelijat, jotka odottavat, että heitä pyydetään puhumaan ja rohkaistaan palvelemaan. 

Voi, kuinka sydämeni huutaa viisautta vanhimmille, pastoreille ja johtajille! Kuunnelkaa, ketä Herra suosittelee. Ja ne, jotka isoimpaan ääneen huutavat, joutaisivat hetkeksi kasvamaan hiljaisuudessa. Miksikö kirjoitan tätä? Sydämeni on huutanut ja huutaa koko uskossa olo aikani pyhien palvelemisen rohkaisemiseen. Uskon henkeen, Joosuan ja Kaalebin henkeen. Unelmani on seurakunta, jossa jokainen saa kasvaa Pyhän Hengen yksilöllisessä koulussa, keskellä tuttuja turvallisia hengellisiä äitejä ja isejä. Siinä saa omaan tahtiin rohkaistua todistamaan, opettelemaan armolahjojen käyttöä ja aina saada tuoretta Sanaa sen hetkiseen tarpeeseen. 
Olen siitä onnellisessa asemassa, että sain itse kasvaa näin hyvässä maaperässä. Vuosien kuluessa olen huomannut, että nämä perustukset horjuvat ja turvaudutaan vääriin kasvukeinoihin. Esimerkiksi "pastorikoulut" ovat vain ihmisen lihan käsivarrella kasvatusta, eikä niistä mitään hyvää seuraa. Se on kuin keinolannoitteella väkisin ja nopeasti kasvatettua epäterveellistä kasvua. Voi, kunpa annettaisi Pyhän Hengen opettaa ja oltaisi Jumalan edessä omassa Raamattukoulussa ja oman seurakunnan kokouksissa. Itse en antaisi pastorin virkaa yhdellekään, joka on sen paperin maallisesta koulusta hankkinut. En usko, että Herra on häntä siihen kehoittanut, vaan kunnianhimo ja halu tulla suureksi. Oikea paimen, opettaja tai profeetta on kasvanut Jumalan antamaa luonnollista kasvua. Hän on käynyt kovat koulut ja oppinut Herran kädestä Jumalan tahdon. En tuomitse kuitenkaan kouluja käyneitä, sillä Jumalalla on keinonsa kasvattaa lapsensa senkin jälkeen ja suoristaa kasvu kaikessa rakkaudessa. Herra korottaa ja nostaa. Herra siirtää syrjään ja suosittelee palvelijoitaan. Mutta rakkaat, paperi sitä ei varmasti tee! Kiitos teille esirukouksista ja palvellaan, rakastetaan ja tuetaan edelleen toisiamme. Ole siunattu Herramme Jeesuksen Kristuksen Nimessä ja veressä, amen.


8/3/2020

Oma hyvin hoidettu alue

Onko sinulla palvelutehtävä tai oma alue, jonka Jumala on antanut? Uskon, että on ja jokaisella uskovalla on oma kutsumuksensa. Olemme kuitenkin kärsimättömiä ja tahtoisimme pelastaa koko maailman. Silloin alamme huitomaan sinne sun tänne ja unohtuu lopuksi vielä se oma paikka kokonaan.
Saatamme ajautua mielenkiintoisten seikkojen vuoksi sivuraiteille ja alkaa tekemään "meille kuulumattomia". Tai jäämme kiinni oppikiistoihin, jotka eivät rakenna.
Jumalan tahto olisi se, että tekisimme sen oman tehtävämme hyvin. Hoitaisimme meille kuuluvan alueemme kiitettävästi ja tyytyisimme siihen pieneen Herran suunnittelemaan tehtävään! Uskon, että hedelmä ja tuotto Jumalan valtakunnassa on paljon suurempi, kun pitäytyisimme kunnolla siihen pieneen omaan alueeseen. Raamattu sanoo, että joka on pienessä uskollinen, saa enemmän. Totta, mutta se ensimmäinen on hoidettava ensin HYVIN. Ja siihen on paneuduttava, keskityttävä ja sille on omistauduttava. Ja se ei onnistu, jos katselee ympäriinsä ja juoksentelee joka puolella. 
Omalla pienellä hyvin hoidetulla alueella on ympäristöön valtava vaikutus! Se tuottaa jo itsessään kunniaa Jumalalle ja innostaa toisiakin. Sinä itse voit hyvin, kun teet Jumalan suunnitteleman määrän "työtä", etkä väsy. Olet iloinen, onnellinen ja koet tekeväsi hyödyllistä ja olet paikallasi. 
Suunnaton tempoilu joka puolelle tuottaa vain levottomuutta ja väsymme nopeasti. 
Nykyisin yritetään myös Jumalan  valtakunnassa tehoviljellä Sanaa. Se on surullista, sillä tällaisessa nopeassa pakottavassa ilmapiirissä joutuu kasvamaan nopeasti ja paljon hedelmää. Siihen käytetään tehosteita ja kasvua nopeuttavia "myrkkyjä". Tämä on vertauskuvallista viljeyä ajatellen. 
Jääkö siinä jopa kylvö suorittamatta? Jääkö siinä pää-asia sivuun? Mikä olikaan meidän pää-asiamme....
Jeesus Kristus ja pelastus. 
Rakkaani, sinun ei tarvitse tehdä kaikkea ja tietää kaikkea. Suurinta on, kun rakastat Jumalaa ja haluat tehdä oman pienen tehtäväsi hyvin. Evankeliumi menee itsestään eteenpäin tällä sydämen yksinkertaisella asenteella <3 siunattua pienviljelyä, amen.

13/3/2020

Psalmi 91 
1 Joka Korkeimman suojassa istuu ja Kaikkivaltiaan varjossa yöpyy, 
2 se sanoo: "Herra on minun turvani ja linnani, hän on minun Jumalani, johon minä turvaan." 
3 Sillä hän päästää sinut linnustajan paulasta, turmiollisesta rutosta. 
4 Sulillansa hän sinua suojaa, ja sinä saat turvan hänen siipiensä alla; hänen uskollisuutensa on kilpi ja suojus. 
5 Et sinä pelkää yön kauhuja, et päivällä lentävää nuolta, 
6 et ruttoa, joka pimeässä kulkee, et kulkutautia, joka päiväsydännä häviötä tekee. 7 Vaikka tuhat kaatuisi sinun sivultasi, kymmenen tuhatta oikealta puoleltasi, ei se sinuun satu. 
8 Sinun silmäsi saavat vain katsella ja nähdä, kuinka jumalattomille kostetaan. - 
9 Sillä: "Sinä, Herra, olet minun turvani." - Korkeimman olet sinä ottanut suojaksesi. 
10 Ei kohtaa sinua onnettomuus, eikä vitsaus lähesty sinun majaasi. 
11 Sillä hän antaa enkeleilleen sinusta käskyn varjella sinua kaikilla teilläsi. 
12 He kantavat sinua käsillänsä, ettet jalkaasi kiveen loukkaisi. 
13 Sinä kuljet leijonan ja kyykäärmeen ylitse, sinä tallaat nuorta jalopeuraa ja lohikäärmettä. - 
14 "Koska hän riippuu minussa kiinni, niin minä hänet pelastan; minä suojelen hänet, koska hän tuntee minun nimeni. 
15 Hän huutaa minua avuksensa, ja minä vastaan hänelle, minä olen hänen tykönänsä, kun hänellä on ahdistus, minä vapahdan hänet ja saatan hänet kunniaan. 
16 Minä ravitsen hänet pitkällä iällä ja suon hänen nähdä antamani pelastuksen."

rakkaat kertoo Jumalan lapsen suojasta tänäänkin. En ole kirjoittanut nyt, mutta koin, että joku kaipaa lohdutusta juuri tässä hetkessä ...Herra antoi tämän Sanan kaksi kertaa ennen kuin alkoi tämä epidemia. Uskon, että mitään ei tapahdu Hänen sallimattaan ja saamme luottaa Jumalan siipien suojaan itsemme. 
Hän valvoo ja vartioi. Rukoillaan muiden puolesta ja evankeliumin eteenpäin menemisen johdosta. Hän voi kääntää kaiken voitoksi! Katse Kristukseen ja uskon henki sydämeen rakkaat. Ole levollisin mielin ja turvaa Herraan. Kyllä Hän sen tekee, pitää sinusta huolen -lapsestaan <3

17/3/2020

Jesaja: 26:1 Sinä päivänä lauletaan Juudan maassa tämä laulu: "Meillä on vahva kaupunki, pelastuksen hän asettaa muuriksi ja varustukseksi. 
 26:2 Avatkaa portit vanhurskaan kansan käydä sisälle, joka uskollisena pysyy. 
26:3 Vakaamieliselle sinä talletat rauhan, rauhan, sillä hän turvaa sinuun. 
26:4 Turvatkaa Herraan ainiaan, sillä Herra, Herra on iankaikkinen kallio. 
26:5 Sillä hän on kukistanut korkealla asuvaiset, ylhäisen kaupungin, hän painoi sen alas, painoi maan tasalle, syöksi sen tomuun asti. 
26:6 Sitä tallaa jalka, kurjan jalat, vaivaisten askeleet. 
26:7 Vanhurskaan polku on suora, sinä teet vanhurskaan tien tasaiseksi. 
 26:8 Niin, sinun tuomioittesi tiellä me odotamme sinua, Herra; sinun nimeäsi ja sinun muistoasi sielu ikävöitsee. 
26:9 Minun sieluni ikävöitsee sinua yöllä, minun henkeni sisimmässäni etsii sinua varhain; sillä kun sinun tuomiosi kohtaavat maata, oppivat maanpiirin asukkaat vanhurskautta. 
 26:10 Jos jumalaton saa armon, ei hän opi vanhurskautta; oikeuden maassa hän tekee vääryyttä eikä näe Herran korkeutta. 
 26:11 Herra, sinun kätesi on kohotettu, mutta he eivät sitä näe. He saakoot häpeäksensä nähdä sinun kiivautesi kansan puolesta; kuluttakoon heidät tuli, joka sinun vihollisesi kuluttaa. 
26:12 Herra, sinä saatat meille rauhan, sillä myös kaikki meidän tekomme olet sinä tehnyt. 
26:13 Herra, meidän Jumalamme, meitä ovat vallinneet muut herrat, et sinä; sinua yksin me ylistämme, sinun nimeäsi.  
26:14 Kuolleet eivät virkoa eloon, vainajat eivät nouse: niin sinä olet heille kostanut, tuhonnut heidät ja hävittänyt kaiken heidän muistonsa. 
26:15 Sinä olet lisännyt kansan, Herra, olet lisännyt kansan, olet kunniasi näyttänyt, olet laajentanut kaikki maan rajat. 
26:16 Herra, ahdistuksessa he etsivät sinua, vuodattivat hiljaisia rukouksia, kun sinä heitä kuritit. 
 26:17 Niinkuin raskas vaimo, joka on synnyttämäisillään, vääntelehtii ja huutaa kivuissansa, niin me olimme sinun edessäsi, Herra.
26:18 Me olimme raskaina, vääntelehdimme, mutta oli niinkuin olisimme synnyttäneet tuulta: emme saaneet aikaan pelastusta maalle, maanpiirin asukkaat eivät ilmoille päässeet. 
26:19 Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille. 
 26:20 Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt. 
26:21 Sillä katso, Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa enää peitä." 

18/3/2020

Kukistunut on suuri Babylon ja Tyyro on kaatunut. Näissä mietteissä olemme rukoilleet koko maailman puolesta. Olemmeko siirtyneet tuomioiden aikaan ja viimeiseen elonkorjuuseen? Nyt jos koskaan on hyvä hetki tarjota iankaikkista evankeliumia ihmisille. He ovat peloissaan ja neuvottomia. Juuri nyt he ovat alttiita turvautumaan Herraan ja etsimään apua Jumalalta! Nyt kukistetaan rikkaat ja kaikki joutuvat samalle tasolle yhteiskunnassa. Meneekö rahan arvo kokonaan ja nousee viimeinen suurvalta, jolla on hallussa koko maailman talous? Jätämme nämä niille, jotka rukouksessa valvovat ja saavat Sanaa Herralta. Todella nyt on tärkeä hetki ajassa valvoa ja kuunnella, mitä Pyhä Henki sydämelle puhuu. Olla Herran neuvotteluissa. Jatketaan rukousta ja Jumala, joka on luvannut pitää meistä huolen, pitää tänäänkin. 
Ole siunattu sinä Jumalan rakas!

21/3/2020

Iankaikkisuuden toivo

Toivo - se on tämän päivän Sana. Pitäkäämme usko Jumalaan ja Hänen hyvyyteensä. Emmehän anna kunniaa viholliselle ja ala pelkäämään? Annetaan kunnia Jumalalle, joka voi suojella ja varjella meidät kaikelta pahalta. Hän on asettanut rajat joiden yli ei paha pääse. Minkä Hän sallii, sen Hän itse varjelee. Älä syytä itseäsi, Jeesus oli syytettynä. Älä pengo sielusi pahuutta, ne on jo maksettu! Katso Jeesukseen! Sama armo on tänään voimassa, kuin ensimmäisenä uskoontulo päivänäsi. Rakkaani, täydellinen rakkaus karkoittaa pelon. Jumala on täydellinen rakkaus - kaikki se uskoo, kaikki se peittää ja kaikki se kärsii. Luottamus Jumalan hyvään tahtoon on juuri nyt tärkeää. Hän koettaa saada maailman kääntymään puoleensa ja ravistelee voimakkaasti ihmisiä. Pian on viimeinen elonkorjuu ja tulijoita on paljon, kun Herran työ on päätöksessä. Pysykäämme rukouksessa toistemme puolesta ja rohkaistaan toisiamme jaksamaan vielä hetki. Meillä on iankaikkinen toivo ja sitä ei voi mikään tai kukaan varastaa meiltä. Herra pitää lupauksensa ja varjelee kansaansa. Epäusko vie masennukseen ja ahdistukseen, mutta Herra antaa uuden vahvan hengen, kun tunnustamme epäuskomme ja nöyrrymme Hänen väkevän kätensä alle. Elävä toivo, Jeesus Kristus nostaa ja saamme antaa kunnian Jumalalle psalmi 115 kehoittaa korottamaan Herraa, eikä alistumaan vihollisen pelkoon. Jeesus on kaikkien pahan valtojen ja voimien yläpuolella. Hänellä on tänäänkin kaikki valta.
Ja rakkaani...älä kuuntele vihollista, kun hän kuiskuttelee korvaasi, että juuri sinua tämä ei koske tai olet liian syntinen ja epäonnistunut. EI!!! Juuri sinä OLET JUMALAN RAKAS! Tiedätkö, ei hän sellaisia kuiskuttele, kuin lähellä Jumalaa eläville ja Kristusta kaipaaville sydämille <3 siksi juuri sinä saat olla nyt vapaa niistä syytteistä ja turvata Jeesukseen; tulkaa Minun tyköni, kaikki te raskaiden taakkojen kantajat, niin Minä annan teille levon(Matt 11)

Juuri nyt on aika USKOA, aika LUOTTAA ja aika heittäytyä armon kantamaksi. Tänään on pelastuksen päivä ja uusi armo. Tänään saat kohdata Vapahtajasi ja saat rauhan ja levon Hänen suurissa käsissään <3 ole siunattu sinä Jumalalle rakas!


7/4/2020

Halleluja, Herra uudistaa seurakuntaansa! Rukouksiin on vastattu ja on tullut aika, jolloin polvet painuvat lattiaan ja Jumalan palvelijat uudistuvat sydämestään. Rukousalttarit syttyvät, turhat asiat elämästä heitetään roskana pois ja hengellinen näkökyky paranee. Epäjumalat kaatuvat, arvot kirkastuvat ja Jumalan kunnia nousee jälleen sille kuuluvaan arvoon. 
Kiitämme Sinua rakas Herra, että mursit ylpeytemme ja tahdoit uudistaa Suomen Siionin! Kiitämme siitä, että rakennat jälleen seurakuntasi, asetat palvelijasi paikoilleen, virität armolahjat ja voitelet palvelukseen; Pyhään, raittiiseen, evankeliumin palvelukseen. Kunnes seurakuntasi on valmis ottamaan vastaan herätyksen mukanaan tuomat uudet karitsat. Kiitos Isä, että saamme antautua pyhityksen voimaan uskossa ja epäusko väistyy. Kiitos, että kirkastat timanttisi jokaisen lapsesi kohdalla,  joka on likaantunut ja himmennyt ajan saatossa. Ole ylistetty Pyhä Jumala! Halleluja!

21/4/2020

Nöyrtyminen

Oletko huomannut, että mitä helpompaa elämä on, sitä kauemmas Jumalasta lähdet? Ja kuinka ahdistus ja kärsimys vie taas lähemmäs. Minulle pahimmat koettelemukset eivät olleet uskon alkutaipaleella ne kovat tuskalliset koetuksen vuodet tai pettymykset, joiden kautta Herra minua muovasi. Kiitos Jumalalle niistä! 
Pahimmat ja vaikeimmat vuodet ovat olleet siunauksen vuodet. Sitä hyvää, lahjoja ja elämän suloisuutta maistaessani opin katkeran läksyn. Olin kadottanut sen tärkeimmän, yhteyden Jeesukseen ja Hänen ihanan läsnäolonsa. Oli jo liian myöhäistä, kun ymmärsin sen ja aloin etsiä Häntä. Kyllin vaikeaa oli löytää uudelleen katkennut rakkauden yhteys ja uskoa laiminlyöntinsä anteeksi. Vaikeaa oli käsittää myös se, että minä, joka olin ollut ensimmäisenä Jeesuksesta ja Hänen rakkaudestaan kaikkialle kertomassa, olinkin joutunut tuohon tilaan. 
Käsittämätöntä, kuinka helposti uskova voi luisua varmalta tieltään kuin huomaamattaan omaan vapauteensa kuvitellen, ettei enää tarvitse Jumalaa, vaan selviää kyllä itsekin. Onhan sitä kokemusta ja tietoa hengellisistä niin paljon...voi voi, kuinka me ihmisraukat petämme itseämme.

Mutta oli toinenkin asia, joka siitä helposta ja suloisesta elämästä seurasi. Kuinka vaikeaa olikaan alkaa pikuuhiljaa luopumaan niista iloista ja nautinnoista, joihin oli tottunut. Pitkä oli matka takaisin yksinkertaiseen ja tyytyväiseen elämään, jossa aamuinen kahvi ja hartaus tuntuivat suloiselta jälleen. 
Elämän siunaukset ja helppous, jatkuva ilo ja vapaus toivat pelkkää kirousta elämääni. Kuulostaa kamalalta, mutta niin se vain on. En kadu, muuta kuin sitä, että unohdin Herran hetkeksi. Koska opin siitä paljon! Ja nyt voin kertoa siitä teille, rakkaat jälleen kerran. Ikävöin ja kaipaan saada jälleen olla mukana vuodattamassa elävää vettä sydämiinne ja virvottaa kanssamatkaajiani. Yhdessä olemme vahvempia ja yhdessä jaksamme! 
Nyt rukoilen ja toivon, että Suomen Siion uskaltautuu matkalle, joka on pitkä ja tuskaisa, mutta siunauksen tie! Seon valtavan siunauksen tie ja tuo lopulta suuren helpotuksen ja vie rauhaan. 
Uskaltaudu pois mukavuusvyöhykkeeltäsi ja etsi Herraa. Hän opettaa pikku hiljaa sinulle, mistä todellinen onnellisuus tulee ja saat löytää Kristuksessa pienten ja yksinkertaisten asioiden siunauksen. Rukouksen hengen ja Jumalan läsnäolon jälleen. Mutta, rakkaani, ensin sinun tulee tunnustaa syntisi. Kuinka kauas oletkaan Hänestä eksynyt. Sitten sinun on nöyrryttävä Hänen uudistamisprosessiinsa, savenvalajan käsiin. Tahdon rohkaista sinua! Hetkisen kestää se ahdistus, mutta lopputulos on sen arvoinen. Anna Hänen tehdä työnsä ja luota. Kerro Hänelle rehellisesti, kuinka olet toiminut ja myönnä salatuimpaan saakka totuus. Pyydä Häntä muuttamaan sinut! Ja Hän tekee sen. Saat tilalle paljon parempaa, mistä joudut luopumaan. Ja kun sen tajuat, heität ne roskana menemään. Halleluujaa!
Ja jos mielesi on päässyt liberalisoitumaan ja modernisoitumaan ja olet eksynyt nyky kristillisyyden luopioajatuksiin, kuuntele vanhoja saarnoja, joissa kaikuu vielä Jumalan totuus ja evankeliumin väärentämätön maito. 
Israelin jäännös pysyy totuudessa, eikä kumarra epäjumalia. Amen!

Rukous; Rakas Herra Jeesus, haluan tänään pyytää uudistumista ja päästä takaisin lähellesi, ensirakkauteen. Tahdon luopua kaikesta, mikä estää ja hidastaa tällä matkallani kohti taivasta. Pyydän, pidä minusta kiinni ja ohjaa oikealle tielle Nimesi tähden. Auta minua olemaan esimerkkinä muille, etten kulkisi eksymyksen teitä - sillä en tahdo olla viettelykseksi syntiin, vaan olla oikeana paimenena lapsillesi. Auta minua näkemään todellinen tilani ja tunnustamaan nöyrästi syntini. Valaise totuus sielulleni ja auta minua nöyrtymään työpöydällesi. Anna minulle jälleen pelastuksen ilo ja uusi vahva henki.
Kiitos Jeesus, että kaikki minun lähteeni ovat Sinussa.

  27/4/2020 

 Havahtuminen todellisuuteen 

 Kirjoitin jo viimeksi, kuinka Herra on herätellyt ja tuonut takaisin luopumuksenomaisesta tilasta, johon olin lipunut elämässäni huomaamatta. Kaikki se liberaali ajatusmaailma musiikkeineen ja armon korostamisineen oli vienyt minut eksyksiin oikealta tieltä. En uskalla väittää, ettenkö olisi pelastunut silloin, koska Sana sanoo; ”joka avuksensa huutaa Minua, pelastuu” Ja totisesti joka päivä huusin Herraa. 

Ymmärsin, että tilani ei ollut oikea, mutta olin eräänlaisessa sokeudessa ja sydämeni halusi uskoa sen valheen suloisuuden, että uskon elämä on tarkoituskin olla mukavaa ja helppoa. Nyt olen kiitollinen, että Herra salli sen ja silmäni avautuivat. Tämä suuri luopumus, joka on kristikuntaamme hiipinyt salakavalasti, on levinnyt kuin syöpä. Seurakuntamme on jo saattohoidossa suurin paikoin Suomessa. Ei ole uutta sukupolvea nousemassa palvelukseen. On eksytty nautiskelevaan kristillisyyteen, penseyteen ja maailmallisuuteen. Ei ole voimaa. 

 Olemme paljon viime kuukausina mieheni kanssa rukoilleet, lukeneet Sanaa ja etsinet Herraa. Sydämelle laskeutuu suuri hätä seurakunnan tilasta ympäri Suomen. Suruttomuus (Jesaja 32) on vallannut jo aikaa sitten uskovat ja he ovat nukahtaneet täysin. Ei ole hätää sieluista, omatunto on paatunut ja rakkaus kylmennyt. Tieto on korvannut Pyhän Hengen herkän vaikutuksen sielussa. 
 Nyt rakas Herramme on kuitenkin kuullut rukouksemme! Iloitsemme tästä pandemiasta senkin uhalla, että se on kova paikka meille. Se tekee sen tehtävän, johon emme suostuneet vapaasta tahdosta. Toki meillä on vieläkin vapaus valita, antaudummeko Jumalan tahtoon vai taistelemmeko edelleen vastaan. Nyt on tullut se armo, että saamme etsiä Hänen kasvojaan, uudistua ja löytää oikea ristin tie. Löytää Totuus ja Jeesus Kristus sellaisena, kuin Hän todellisuudessa on. 
 Viime aikoina Jumala on Sanan kautta vahvistanut ymmärrykselle, että olemme lopun ajoissa ja luopumus on niin pitkällä, että on pieni osa kristikuntaa, joka enää kulkee totuudessa. Olen nyt saanut ymmärtää oman kutsumukseni selvemmin, kuin koskaan. Auttaa sitä pientä murto-osaa uskovista pelastumaan, joka tahtoo seurata Herraa Jeesusta totuudessa. Tiedän, että meitä pilkataan ja sanotaan ahdasmielisiksi. Ehkäpä lakihenkisiksikin? Mieheni sitä ei ainakaan ole, sillä hän ymmärtää armon hyvin puhtaasti. Itse olen siihen taipuvainen, mutta Jumala on siinäkin paljon kasvattanut. 

Olen sitä mieltä, että tässä ajassa meidän uskovien ei tule tehdä kompromissia maailman kanssa voittaakseemme heidät. Ei. Vaan näyttää yhä selkeämmin ero seurakunnan ja maailman välillä. Sillä sitä he tarvitsevat ja oikeasti kaipaavaat. Kaiken tämän saastan ja epäpyhyyden keskeltä tulevat ihmiset ovat kurkkuaan myöten täynnä sitä roskaa. Ja kun he tulevat etsikonaikaan, he haluavat löytää jotain aivan muuta! He haluavat puhdasta, Pyhää elämää ja tuntea, että kaikki on toisin. He tahtovat pois maailmasta! Tarjotaan heille elävää ja puhdasta Jumalan Sanaa ja totista ravintoa, joka antaa sielulle rauhan. 

 Kiitos Jeesus tästä armon aamusta. Kiitos, että vielä on aikaa tehdä parannus ja tulla takaisin luoksesi. Kiitos, että saamme luopua vääristä istutuksista ja pyytää Sinua istuttamaan vain puhdasta ja Pyhää istutusta totuudessa sydämiimme. Anna meidän taipua puhdistukseen, vaikka se kipeää tekisikin. Auta meitä Herra, että olisimme valmiit, kun tulet hakemaan Morsiantasi. Kiitos uudistavasta työstäsi seurakunnissamme, kiitos, että asetat jälleen seurakuntasi Jumalan Sanan Totuuden perustalle ja asetat palveluvirat paikoilleen. Kiitos, että annat vanhan evankeliumin jälleen loistaa kirkkaana ja saamme herätyksen, joka on elävä ja voimallinen. Herra, anna meidän nähdä, että olemme veresi hinta ja kalliisti ostetut. Anna meidän nähdä arvomme ja tärkeä tehtävämme. Anna jälleen pelastuksen ilo ja uudista vahvasti Pyhällä Hengellä. Anna ensirakkaus sydämiimme ja yhteinen rakkauden ja yhteyden henki seurakuntiimme, amen.

9/7/2020

Jumalan työ menee eteenpäin. Saimme rahankeräysluvan ennätysajassa poliisihallitukselta. Toivomme ja rukoilemme, että Suomen Siionissa herää halu tukea vankilatyötä ja Ypäjän rukoushuoneen rakentamista. Rukoustukea pyydämme myös rakkaat. Yhteistyöllä ainoastaan pääsemme määränpäähän ja rakkaudessa toisiamme auttaen. Lähetämme lähikuukausina seurakuntiin kirjeet, joissa kerromme tarkemmin työstämme Herran elopellolla. Olemme olleet kovassa koulussa viime kuukaudet ja vihollinen on koettanut kovasti kaataa. Kiitos Herran, Hän on pitänyt rakennuksensa pystyssä! 
Avaamme kirpputorin tässä kuussa ja kaikki tuotto menee yhdistyksen ja evankeliumin työn hyväksi. Olemme saaneet lahjoituksena vaatteita ym. Ihmeellinen siunaus on ollut yhdistyksen yllä ja olemme saaneet kokea työn olevan todella Herrasta. 
Aloitamme kotikokoukset pian ja kun saamme yhdistykselle lahjoituksia, ostamme pakastimen. Tavoitteemme on saada ruoka-apua kokousten yhteyteen. Rukoilemme, että saamme pitää Elämän Sana- ja leipä kokouksia, joissa evankeliointi pääsee suuntautumaan vielä pelastuksen ulkopuolella olevillekin. 
Ole siunattu!

19/8/2020

Hallelujaa!!! Valtavia ihmeitä olemme saaneet osaksemme viime viikkoina. Herra on totisesti hyvä ja näyttää siltä, että kaiken, mitä rukoilemme, saamme yltäkylläisesti vastauksena. Kirpputorille on tullut lahjoituksia paljon ja mitä ihmeellisimmillä tavoilla. Ensi viikolla on avajaiset ja ensimmäinen hengellinen kokous seurakunnassamme. Johdatus on ollut niin selkeää, ettei siitä voi erehtyä ja vaikka olemme mieheni kanssa olleet joistakin asioista eri mieltä, on Herra auliisti vahvistanut oikeita askeleita molemmille. 
Näyttää siltä, että vankilatyötä kohti ollaan menossa yhä selvemmin. Varsinkin vapautuvien vankien osalta saattaa olla isokin työsarka edessä. Uskomme Jumalan voimaan ja Hänen tahtonsa tapahtumiseen. Uskomme, että olemme vain pieni osa suurta suunnitelmaa! Yhteistyökumppaneita alkaa Ypäjältä päin tulla ja palapelin palaset loksahtelevat yksi kerrallaan paikoilleen. Hahmottuu hieman tulevaa ja saamme vain kurkistaa sinne :) 
Tero sai kutsun TV7 kuvauksiin isännän pöydässä ohjelmaan. Kiitos Herralle, saamme kertoa työstämme ja toivomme uskovien heräävän varsinkin näin lopun aikoina siihen todellisuuteen, että meidän on tehtävä asioita. Ei riitä, että haaveilemme ja istumme kokouksissa. Meidän on noustava, mentävä ja tehtävä. Ja kuinka vaikeaa onkaan antaa omastaan! Yhtään euroa ei ole rahankeräystilille tullut vielä. Rakkaat, meidän ei tarvitse, kuin pieni summa laittaa Jumalan valtakunnan työhön jokaisen ja siitä kertyy suuri summa. Toivon ja rukoilen sydämestäni, että Suomen uskovat heräävät lahjoittamaan ja antamaan, ellei muuta hengellistä työtä voi tehdä, niin autetaan niitä, jotka tekevät. Uskon, että Jumala siunaa jokaista, joka antaa iloisesta sydämestään. 
Perhelän lapset saivat lahjoituksena leluja kolme laatikollista, kiitos Herralle! Muistakaa myös RUKOUKSIN, sillä olemme etulinjassa ja voin sanoa, että on ollut helpompaakin joskus...ja jotka minut tuntevat, tietävät, minkä prässin olen läpi käynyt.
Siunataan toisiamme, rohkaistaan toisiamme ja ennen kaikkea RAKASTETAAN toisiamme! Hallelujaa, kiitos olkoon Jumalan!


21/9/2020


Ihmeitä, ihmeitä ja ihmeitä! Kyllä siinä on selvä ero, kun Jumalan johdatuksessa mennään ja siunauksessa. Silloin, kun itse aikoinaan yritin rakentaa jotain työmuotoa, ei se onnistunut millään. Nyt pitää vain pitää penkistä kiinni ja koittaa pysyä perässä, kun kaikki tapahtuu itsestään ja Jumala tekee valmista jatkuvasti. Ruoka-apu alkoi toimimaan ja se on ollut satumaisen ihmeellistä. Kuljetusvälineet ym. on annettu ja mitään ei ole puuttunut. 
Hauska oli viimeisin pakastin-juttu, kun kovasti olin jo pitkään odottanut sitä. Olin hakemassa kuormaa, kun takaisin-tulomatkalla mieheni löysi käytetyn pakastimen paikallisesta liikkeestä 100 eurolla. Se toimitettiin perille juuri ennen saapumistani ruokien kanssa. No, ajattelin, että nyt meni rahat siihen ja harmittelin yhtä laskua, jonka olin aikonut maksaa yhdistykselle niistä rahoista. Tunnin kuluttua tuli eräs Jumalan ihminen ja ojensi 100 euroa sanoen, että Herra käski antamaan tämän summan! Hallelujaa! Hän ihmetteli itsekin, että miksi juuri tämä summa ja kerroin, että se meni pakastimeen :)
Saimme myös "Kaikki askeleet"-kirjaa painettuna ja nidottuna 34 kpl rakkailta ystäviltämme, amen. Rukoilkaa vankien puolesta, ettei kukaan luovuttaisi epätoivon vallassa, vaan saisi uskon parempaan huomiseen!
Kiitos Jeesus, että siunaat Suomen Siionia uudistumisella, herätyksellä ja Sinun tuntemisella, amen.

24/9/2020

Pyydän, rukoilkaa Teron vapautumisen puolesta! Vapautumisen evankeliontiin, kotiin ja hyväntekeväisyyteen! Jeesus auta!

Näky/ilmestys rukouksessa 9/2020

 Näin suuren risteilijän, ikäänkuin ruotsinlaivan. Se oli täysin valaistu, siellä oli lämmin tunnelma. Laivan "isäntä" mainosti eri kansilla olevia tapahtumia, kuten; kannella 3 seurakunnalla x tilaisuus. Tilaisuudet olivat hienoja ja viihdyttäviä. Kansilla oli eri seurakuntia, mitä hienoimpine tilaisuuksineen. Ulkona merellä oli pimeää ja kuunvalo paljasti meren olevan täynnä hukkuvia, huutavia pelastettavia sieluja. Laivassa olevat uskovat eivät kuulleet, eivätkä nähneet heitä, sillä heillä oli niin hyvä olla. Tero Salo, Sinunseurakuntasi

Totisesti, tämä on seurakunnan tila tänä päivänä. Jeesus auta!


12/10/2020

Morsian katso sulhastasi

https://youtu.be/PgTTBvcvadI


18/10/2020

Rakkaat, Jumalan hätä Ypäjästä on suuri! Seurakuntatoiminta tulisi aloittaa mahdollisimman pian. Rukoilkaa puolestamme. Lahjoituksia yleinen apu osioon ja rukoushuoneeseen rukoilemme. Ypäjällä on jo tullut uskoon useita voimakkaasti ja he ovat täynnä tulta evankeliointiin! Jeesus auta!!! 
Minna & Tero

10/11/2020

Rakkaat, on tullut jälleen aika joulun odotuksen. Valtavaa siunausta on, kun kaikki lapsemme tulevat jouluksi ja saamme viettää perhejoulua.
Uusi armahdusanomus on pian tehty ja allekirjoittajia on useista seurakunnista. Rukouksella on kuitenkin se suurin voima ja kiitämme jokaista esirukoilijaa! Herra on päättänyt käyttää evankeliumin työssä ja mikä olen sanomaan vastaan, jos näin on taivaassa päätetty?
Meille avautui tilat Jokioisilta, jossa alamme myös pitämään kokouksia Sinunseurakuntasi nimen ja Ystäväkirkon kanssa yhteistyössä. 
Näyttää siltä, että seurakuntia on ensi vuoden puolella jo ehkä neljällä paikkakunnalla. Nämä ovat näkymät, mutta Herra tietää, kuinka käy. Kaikki askeleet-kirjat ovat lähteneet rohkaisemaan vankeja ja rukoillaan niidenkin johdatuksen puolesta. 
Muistakaa; kaikki on mahdollista sille, joka uskoo!

Runo;

Sielun antautuminen Jumalan tahtoon 

 Hiljainen hetki, tyyntynyt sydän – vielä pamppaillen taistelun jäljiltä. Kuitenkin rauha, yliluonnollinen. 

Henkeni antautuu toivon odotukseen, armon oven avautumiseen – uskoen vastauksen tulevan. 
Jumalani hiljaa, 
sydämeni on vain edessäsi. Odotan kätesi ojennusta, luotan rakkauteen, Isän suunnattomaan armoon ja ymmärrykseen. 

Tässä on kaikki. 

 Sinä olet siinä. 

Ehkäpä huomenna on parempi päivä, uskon niin. Sieluni kapinoi uuvuksiin. Kuitenkin Sinä tiedät kaiken. Tunnet minut. Tunnet sydämeni. 

Tiedät, että tahdon vain antautua juuri nyt Sinun hyvään tahtoosi – tietäen sen parhaaksi. 
 Sinä sallit minun kulkea tieni loppuun, taistella tahtoni kanssa. 
Auta minua jaksamaan kotitiellä. Herra, ilman Sinua en jaksa. Syliisi vain tahdon painaa pääni, levätä ja pyyhkiä matkan pölyt pois. 
 Saanko Herra, vieläkö saan tulla? 
 Ylpeys vaihtuu nöyryyteen, viha tyyntyy ymmärrykseen- ei kukaan täällä ole täydellinen. 

Jäljelle jää ajaton, rajaton rakkauden syli. Vain armo. Yksin armo. Sinulle ja minulle.  

Minna

30/11/2020

Kiitos Jeesus rukousvastauksestasi, että annoit Koronaan parannuskeinon! Kiitetty ja ylistetty olkoon Herra, iankaikkisesta iankaikkiseen, amen. Uskovat ympäri maailman ovat rukoilleet ja nyt rukoilemme, että ihmiset olisivat valmiita etsikonaikaan ja löytämään Jeesuksen pelastajanaan. Herätyksen aika alkakoon, amen. 
Ole siunattu rakas Jumalan lapsi, älä pelkää, sillä Herra on sinun kanssasi. Hän ei salli sinun jalkasi horjua. Pyhä Henki iloitsee yhdessä Totuuden kanssa. Täydellinen rakkaus karkottaa pelon. Luottaen Jumalan hyvyyteen ja huolenpitoon. Ole varma sydämessäsi, amen.

25/12/2020

Siunattua jouluaamua Sinullekin rakas matkatoverini<3
Muistelin alkuvuosiani uskontaipaleella ja lumista Puolankaa. Muistelin rakkaita ystäviäni ja suuri kaipuu tuli sydämeen. Puhdas, Pyhä rakkaus ja Jumalan läsnäolo tuntui tuoreelta ja raikkaalta. 
Silloin, kun ihminen saa olla taivaan läheisyydessä, ei hän kaipaa mitään muuta. 
Tuo vanha evankeliumin raitis, terve ja alkuperäinen tuoksu on harvinainen tänään seurakunnissa. Siihen on tullut sellainen ihmisen voiman, oman yrittämisen haju. Kristuksen läheisyys huutaa poissaolollaan. Ihminen etsii tuota murtavaa, väkevää henkeä, joka muuttaa kaiken.
Vuosia hyllylle laitettuna astiana, kylmänä levossa ollessani on Jumala opettanut, kuinka tärkeää on Hänen läsnäolonsa uskovan elämässä. Olen joutunut luottamaan toivoon, joka tahtoo uskoa, että vielä uusi aamu koittaa ja Hän saapuu suloisessa läsnäolossaan. Olen käynyt sydämen kamppailun ja joutunut luovuttamaan Herran tahtoon sen, että jos on Hänen tahtonsa, joudun näin odottamaan lopun elämääni Hänen saapumiseensa asti. Sydämeni ja sieluni hyväksyi sen ja koki sen silti suurimmaksi onneksi-kunhan kerran vain Hänen luonaan olla saan!
Ihmetellen olen kysellyt Jumalan sydämellisen kärsivällisyyden määrää Hänen kansansa suhteen.
Miten vajavaisia, heikkoja ja epäonnistuneita olemmekaan. Ja pientä on se, minkä itse näemme. Naapuri näkee vieläkin enemmän:) mutta silti, Hän RAKASTAA ja antaa anteeksi. Hän kantaa ja nostaa. Hän sen teki- se on täytetty! Ja voin todeta, että juuri sitä tarvitsen tänään eniten kaikesta; Jeesusta kristusta, Vapahtajaani. 
Kiittäen tuosta sanomattoman suuresta lahjasta, armosta ja rakkaudesta. Tyydyn siihen, mitä minulla on. Ja mitä ei vielä ole pois otettu. Ja jos Hön sen hyväksi näkee ottaa jotain, luotan siihen, se parhaakseni on. Rakkaus kantaa ja ohjaa perille asti. Siel ei enää kyyneleitä, tuskaa, sairautta lain..Sinä Olet Joulun paras Lahja Rakas Jeesus<3

3/1/2021

Hallelujaa!!! Se on tullut! Herätys on tullut! Amen. Tartu siihen rakas veli ja sisar kiinni! Lähde mukaan, sillä nyt alkaa hengen uudistus uskovissa ja Suomen Siionissa! Ei tarvitse odottaa, herätys on sinussa, se on tässä ja tänään.
Katso ennakkoluulottomasti Loimaan uusivuosi tv7 kanavalta. Me ainakin uudistuimme ja saimme intoa palvelutyöhön.
Ihmeellinen vahvistus tuli myös herätyksestä, kun Taina Rautio luki jonkun uskovan profetiasta Suomelle vuosien takaa. Siinä hän oli nähnyt kädenmuotoisen pilven Suomen yllä ja silloin alkaa herätys. Viime kesänä lohdutin ja rohkaisin masentunutta miestäni katselemaan pilviä. Hän kertoi sitten nähneensä ison käden muotoisen pilven! Ja nyt selvisi puoli vuotta jälkeen tämä profetia! Ihmeellistä totisesti. Jumalan ihmeet ovat nyt käsin kosketeltavia. Hallelujaa!!! Nouse Suomen Siion!

16/2/2021

Me otamme koronarokotteen. Siunausta sinun päätöksellesi <3


Etsi