Sapatin lepo

Sapatin lepo

Hebrealaiskirje: 4:1 Varokaamme siis, koska lupaus päästä hänen lepoonsa vielä pysyy varmana, ettei vain havaittaisi kenenkään teistä jääneen taipaleelle. 
4:2 Sillä hyvä sanoma on julistettu meille niinkuin heillekin; mutta heidän kuulemansa sana ei heitä hyödyttänyt, koska se ei uskossa sulautunut niihin, jotka sen kuulivat. 
4:3 Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti. 
4:4 Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa"; 
4:5 ja tässä taas: "He eivät pääse minun lepooni." 
4:6 Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden, 
4:7 niin hän taas määrää päivän, "tämän päivän", sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne." 
4:8 Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä. 
4:9 Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva. 
4:10 Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa. 
4:11 Ahkeroikaamme siis päästä siihen lepoon, ettei kukaan lankeaisi seuraamaan samaa tottelemattomuuden esimerkkiä. 
4:12 Sillä Jumalan sana on elävä ja voimallinen ja terävämpi kuin mikään kaksiteräinen miekka ja tunkee lävitse, kunnes se erottaa sielun ja hengen, nivelet sekä ytimet, ja on sydämen ajatusten ja aivoitusten tuomitsija; 
4:13 eikä mikään luotu ole hänelle näkymätön, vaan kaikki on alastonta ja paljastettua hänen silmäinsä edessä, jolle meidän on tehtävä tili. 
4:14 Kun meillä siis on suuri ylimmäinen pappi, läpi taivasten kulkenut, Jeesus, Jumalan Poika, niin pitäkäämme kiinni tunnustuksesta. 
4:15 Sillä ei meillä ole sellainen ylimmäinen pappi, joka ei voi sääliä meidän heikkouksiamme, vaan joka on ollut kaikessa kiusattu samalla lailla kuin mekin, kuitenkin ilman syntiä. 
4:16 Käykäämme sentähden uskalluksella armon istuimen eteen, että saisimme laupeuden ja löytäisimme armon, avuksemme oikeaan aikaan.

Mutta on muutamia...

2. Tim. 2:18 jotka ovat totuudesta eksyneet, kun sanovat, että ylösnousemus jo on tapahtunut, ja he turmelevat useiden uskon.

Nyt, rakkaani on vallalla suuri eksytys. Tosin tämä on pitkään jatkunut. Mutta kovin helosti kietoo synnin houkutuksillaan kristityn, joka ensin tahtoo Jumalaa lähestyä ja tehdä parannusta. Nämä valheen enkelit julistavat Sanaa, joka kuulostaa ihmeelliseltä, ihanalta ja lupaa paljon. Se lupaa, että tässä uskossa saat kaiken, mitä haluat. Saat rahaa, rikkautta, helppoa elämää ja yltäkylläisyyttä. Kaikiin rukouksiisi vastataan ja ihmeitä tapahtuu jatkuvasti. Saat mainetta ja kunniaa ja sinusta tulee suuri Jumalan ihminen! 
Kun vihollinen ei saa eksytettyä synnin turmelukseen perinteisellä tavalla, hän koettaa saada uskovan väärään hengellisyyteen. 

Ilmestyskirjassa puhutaan ihmisen luvusta, joka on 666. Jos nyt verrataan hengellisesti Jumalan täydelliseen Pyhään kolminaisuuteen, joka on yksi, on vertailukelpoinen 777 numero. 
Perustan tämän seitsemännen päivän luomistyön päätelmän lepoon, eli sapatin lepoon, Jumalan seitsemään henkeen; 
Jesaja 11:2 Ja hänen päällänsä lepää Herran Henki, viisauden ja ymmärryksen henki, neuvon ja voiman henki, tiedon ja Herran pelon henki.
Jätän tämän mietittäväksi, koska aihe on laaja ja tärkeä, sekä hyvin moniulotteinen. Valitettavasti minulla ei ole aikaa tarpeeksi olla Herran edessä, mutta annan ajatuksiani teille, joilla on mahdollisuus kuunnella Herraa. 

Eli, työ päättyi sapattiin. Ihminen on saviastia, Jumalan muokkaamana ja työstämänä valmistuva taivaaseen. EI ANSIOSTA, vaan ARMOSTA. Tämä työ tehdään siis Jumalan rakkaudellisesta armosta käsin ihmisen sitä pyytäessä. Ihminen on lain alainen ja pyrkii täyttämään lakia Jumalan edessä viimeiseen asti. Koska hän tietää olevansa syntinen, kokee hän suurta tarvetta jotenkin hyvittää tätä huonoa puoltaan. Tähän on annettu Jumalan puolelta parempi vastaus; Jeesus Kristus, joka on maksanut tämän syntisen puolen. Näin Herra tahtoisi, että olisimme vapaat palvelemaan häntä ilman synnin tuomaa kuormaa ja heikkoutta. 
Joidenkin uskovien koko elämä menee pelkästään omien syntien ja parannuksen ympärillä pyörimiseen, eikä koskaan päästä totuuden tuntemiseen ja toisten palvelemiseen.

Ihminen on siis työn alla. Jumala koettelee jokaisen ja sallii elämään yhtä sun toista katsoakseen, millaisia valintoja ihminen tekee. Ja kun uskova rukoilee muutosta elämäänsä, Jumala antaa asioita, jotka muokkaavat kasvua oikeaan suuntaan. Siinä vaiheessa alkaa usein kapina elämän raskaiden ja vaikeiden hiontakoulujen suhteen. Unohdetaan pian, mitä on itse pyydetty. Mutta uskon, että päämäärä on taivaallinen tehtävä, nöyryys ja rakkaus Jumalaa kohtaan. Tässä matkan varrella todistamme omalla vaelluksellamme kanssamatkaajille joko Jumalan hyvyydestä, tai sitten jostain muusta..mutta elämän tulisi kirkastaa Jumalan hyvyyttä ja uskollisuutta. Kunnia yksin Jumalalle. 
Meidän tehtävämme on siis ainoastaan antautua kaikkivaltiaan, viisaan ja rakastavan Jumalan työpöydälle ja luottaa Hänen taitoonsa kasvattaa meitä ja tehdä meistä Kristuksen kaltaisia. 
Mikäli yritämme itse muuttaa itseämme, huomaamme pian sen mahdottomaksi. Siksi tulisi luovuttaa kaikki Herralle. Siis ihan kaikki. Levosta käsin vain luottaa ja ojentautua sitä kohti, mitä Pyhä Henki kehoittaa. Emme voi itse tehdä yhtikäs mitään. Emme saa edes silmiämme auki aamulla ilman Jumalan armoa. 
Siis lepää armossa, ojentaudu hyvään ja luota Jumalan ohjaukseen ja johdatukseen. Aina, kun yrität tehdä jotain väkisin tai saada omalla voimalla, olet väärällä tiellä. Tällä tiellä olemme valmiissa täytetyssä työssä, levosta käsin Jumalan astioita Hänen tahtomallaan tavalla.
 Ja mikä parasta, kun antaudumme koko sydämestämme, teemme kaiken myös omasta tahdostamme ja rakkaudesta Jumalaan vapaaehtoisesti ja iloiten.

Ei väellä, eikä voimalla, vaan Minun Hengelläni, sanoo Herra. (Sak. 4;6.)
Missä Herran henki on, siellä on vapaus. (2. Kor 3; 17.)
Teillä ei ole, sillä te ette ano. Anokaa, niin teille annetaan. (Jaakob 4;2. ja Matt 7;7.)

Sapatin lepo voi siis olla sydämessämme jo täällä Jumalan koulussa ja elämän tiellä. Se on se asenne, että luotamme hyvään ja rakastavaan Jumalaan. Annamme Hänen olla hyvä Isä, joka tietää, mikä meille on parhaaksi. Kiitämme Häntä ja tottelemme, vaikka ei aina kivalta tuntuisikaan. Kärsimyksessäkin voi levätä sydän täynnä rauhaa ja toivoa vapautuksesta, jonka jo tietää koittavan Jumalan aikataulussa. Kiittäen jo etukäteen, sillä tiedämme Hänen olevan uskollinen lupauksissaan meitä lapsiaan kohtaan.

Etsi