Ilman uskoa on mahdoton olla otollinen (Hebr.11) sanoo Raamattu. Me olemme monin tavoin uskottomat. Jokainen, jonka on saanut Pyhä Henki valaista, tietää olevansa äärettömän uskoton Herralle.

Israelin uskottomuus ja Herran uskollisuus tulee myös hyvin esille Psalmissa 78.

Hyvä uutinen on se, että et ole yksin, vaan me kaikki olemme samanlaisia. Room.3; 10-12. Niinkuin kirjoitettu on; Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan, ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa; kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.

Ajattelemme, että meidän uskovina pitäisi olla parempia ja varsinkin, jos Jumala on uskonut palvelutehtävän meille. Olemme unohtaneet, mistä meidät on kutsuttu ja ehkä alkaneet tehdä asioita omassa voimassa. Onko Herra jäänyt taakse ja kuljenko omia polkujani?

Joudumme joskus erämaahan ja kokemuksiin, jotka vievät meidät takaisin alkuperäiselle paikallemme Jumalan edessä. Jumalan rakkaus kurittaa ja lohduttaa. Se on turvallista, kunhan vain pysymme rehellisinä ja vilpittöminä Hänen edessään ja muistamme olevamme vain tomua, jolle kaikki on lahjaa, silkkaa armoa.

Hoosea 2; 14-15. Sentähden, katso, minä taivuttelen hänet, kuljetan hänet erämaahan ja viihdyttelen häntä. Minä annan hänelle  sieltä alkaen hänen viinimäkensä ynnä Aakorin laakson toivon oveksi ja hän on oleva siellä kuuliainen niinkuin nuoruutensa päivinä, niinkuin sinä päivänä, jona hän Egyptin maasta lähti.

Kun Herra paljastaa sinulle uskottomuutesi ja epäonnistumisesi, älä lannistu. Niin on käynyt jokaiselle. Herra riisuu meitä omasta kuvitellusta voimastamme ja näyttää millaisia todellisuudessa olemme. Näin täytyy tehdä, sillä muuten Hän ei voisi käyttää meitä.

Meidän on nöyrryttävä ja tultava yhä pienemmiksi ja Herraa tarvitseviksi. Rikkaina ja iloisina meistä ei ole paljoakaan hyötyä muille. Itsellämme toki on hyvä olla ja helppoa elää. Mutta jos tahdomme palvella ja voittaa sieluja, rohkaista ja tukea Pyhiä, tiemme ei voi olla helppo. Helpolla tiellä ei tule hedelmää, sillä lihan on kuoltava.

Nyt on hyvin tärkeää, että et masennu ja ajattele heti, että enhän minä tuollaista jaksa ja kuka siihen nyt pystyy! Sillä olen aivan varma, että sinulla on kuitenkin paras ja onnellisin olla Jumalan tahdossa. Ja usko pois, Herra Jeesus Kristus antaa sinulle kaiken tarvittavan voiman ja taivuttaa sinut tahtoonsa, kun vain annat luvan.

Uskottomuus ei tarkoita vain sitä, että et ole tehnyt joitain asettamiasi asioita tai kulkenut Jumalan Sanan mukaan kaikessa. Se tarkoittaa sitä, että et vaivu epäuskoon vaikeuksien tullessa. Ole uskollinen kuolemaan asti, sanoo sana. Jos sinä rukoilet joka päivä, Herra johdata elämääni, muuta minut, usko, että Hän varmasti tekee niin!

Pahinta, mitä voi tapahtua, on se, että epäuskossasi käännyt pois Jumalan tahdon tieltä, koska pelkäät ettet jaksa tai pysty. Herra kyllä antaa voimaa.

Sinun tehtäväsi on pysyä uskollisena, eli luottaa Jumalaan, Hänen hyvyyteensä kaikkina päivinäsi. Olivat ne millaisia tahansa, niiden takana on suuri, mahtava, viisas ja täynnä rakkautta oleva Jumala, joka tahtoo antaa sinulle vain parasta!

Rukous; Rakas taivaan Isä, minu Isäni Herran Jeesuksen Nimessä, anna anteeksi uskottomuuteni ja epäuskoni Sinua kohtaan. Kiitos, että lisäät uskoani ja luottamustani Sinuun. Herra tahdon antaa koko elämäni Sinun käsiisi ja luotan, että teet työtäsi minussa joka päivä. Kiitos, että voin luottaa Sinuun kaikkina päivinäni ja kiitos, että annat voimaa kestää kaiken ja varjelet minut uskossa. Amen.

 

Etsi