Iankaikkisia siunauksia

IANKAIKKISET SIUNAUKSET 

Siunaus on jotain hyvää, jotain palkitsevaa. Jotain, josta voi olla onnellinen ja tyytyväinen. Sen voi kokea ikäänkuin päänsilityksenä Jumalalta. Mielisuosiona. Siunaus on kuin sinetti, joka vahvistaa hyvyyden. Olemme sen näin oppineet ajattelemaan. Siunaus on kuitenkin laajempi käsite käytännössä. Jumala katsoo meitä iankaikkisuudesta käsin, laajalla perspektiivillä, ottaen huomioon kaiken ympärillämme. Näin asiasta tuleekin paljon monimutkaisempi, eikä meidän ihmisten järki riitä ymmärtämään, saati suunnittelemaan niin valtavia kokonaisuuksia. 

Siunaus voi näyttäytyä kirouksena, mikäli se on tarpeen, jotta Herra saa tehtyä työnsä meissä. Kuitenkin se on siunaus, koska sen tarkoitus on saada siunaus ihmisen elämään. Sen tarkoitus voi olla sielun pelastuminen tai suurempi hyvän voitto elämässä. Ajaton Jumala voi toimia ajassa eri tavalla, kuin käsitämme. Hänelle on kaikki mahdollista, mutta vapaaseen tahtoon hän ei vaikuta. Jumalan huolenpito ulottuu jokaiselle alueelle elämässämme. On tärkeää, että olemme luovuttaneet kaiken Hänen käsiinsä, rukoillen pyytäneet Häntä elämämme Herraksi. Hän ei tee mitään väkisin, vaan pitäessämme jostain kiinni, Hän sallii sen. On omaksi tuhoksemme, ellemme nöyrry luopumaan siitä, mistä koemme haluavamme pitää kiinni. Silloin Hän koettaa saada meidät loppuun taistelussamme ja lopulta tahdomme luopua tuosta turmiota aiheuttavasta asiasta elämässämme. 

Jumala tahtoo siunata. Rakkaudessaan hän tekee suunnitelman, jonka näkee hyväksi. Kunpa uskaltaisimme koko sydämestämme luottaa Herraan ja tehdä yhteistyötä Hänen kanssaan. Luottamus ja usko kaikkivaltiuteen sekä huolenpitoon mahdollistaa valtavia asioita uskovan ihmisen elämässä. Näkökykymme tulisi ulottua tämän ajallisen ulkopuolelle – iankaikkisuuteen. Joskus näyttää, kuin elämässämme ei olisi lainkaan siunausta, pelkkää kirousta ja silti iankaikkisuudessa asiat voivat olla täysin päinvastoin. Siellä vasta saamme nähdä työmme hedelmät. Siellä meille maksetaan palkka ja saamme meille kuuluvan arvon. Joskus saamme nähdä kuin aavistuksen siitä, mitä on luvassa. 
Muista rakkaani, että ne, jotka täällä kärsivät eniten, ovat todennäköisesti taivaassa niitä suurimpia. He, jotka tässä ajassa niittävät kunniaa ja mainetta, ovatkin taivaassa ehkä alamaisia toisille. Jumalan matematiikka on vertaansa vailla! On varma, että saamme yllättyä monin eri tavoin. Juuri ne, joita eniten halveksittiin, ovatkin tuomareina. Tai ne joita katsoimme ylöspäin, ovatkin vain taivaallisen yhteisön alimmilla portailla. 
Jumalan ajatukset ovat niin paljon korkeammalla, kuin voimme ymmärtää. Rukouksessa voimme saada näkökykyä hetkellisesti asiaamme ja ymmärtää, miksi asia on niin. Mutta vaikka emme saisikaan, suurin ilon aihe rakkaalle Taivaalliselle Isällemme on lapsi, joka luottaa ja uskoo, vaikka ei näe! Lapsi, joka huutaa Häntä avukseen lakkaamatta, vaikka kaikki tuntuu olevan mennyttä. Oi, miten Hänen Isän sydämensä värisee onnesta, kun lapsi luottaa, kun toivoa ei tunnu olevan, kun pimeää on joka puolella. Hän iloitsee, kun tietää saavansa palkita tämän pienen hyvään uskovan lapsensa ja antaa hänelle monin verroin enemmän, kuin oli koskaan osannut edes kuvitella. Niin rakkaani – tavoitellaan vain rohkeasti iankaikkisia siunauksia. Tie on hetken raskas kulkea, mutta ikuisuus...se kestää ikuisesti.


Etsi