Ilmestysmaja

Ilmestysmaja

Markuksen evankeliumin 9. luvussa Pietari, Jaakob ja Johannes pääsevät Jeesuksen kanssa ilmestys ja kirkastusvuorelle. Tämä on hämmästyttävä kokemus. Sanoinkuvaamaton ja ihana tunnelma valtasi heidät ja he olisivat tahtoneen jäädä siihen paikkaan asumaan. Tehkäämme kolme majaa! sanoi Pietari. Hän oli aiemminkin impulsiivisuudellaan ja ajattelemattomuudellaan ollut valmis nuhtelemaan Jeesusta, ettei tämä saanut itselleen antaa tapahtua mitään pahaa. Nyt hän olisi halunnut jäädä nautiskelemaan!
Tässä opetus, jonka Herramme tahtoi antaa. Tarkoitus oli vain rohkaista ja näyttää, mitä tuleman piti rajan tuolla puolen. Ei se, että siihen jäätäisiin. 
Rakkaani, ilmestys ja Pyhän Hengen voimavaikutukset on annettu meille voimaksi palvelua varten. Ei siksi, että me itse nautiskelemme hyvästä olosta ja flouvaillaan rennosti hengessä. Vihollinen tuo uskoville vaihtoehtoisia kiusauksia, kun huomaa, ettei enää muuten saa sidottua. Tarjolla on hengen flow ja kirkastusvuorikokemukset, joita eksyneet uskovat jäävät metsästämään. Niin unohtuu sielut ja se tie, jota Jeesus kulki. 
Kunnianhimo, elämän korskeus ja mukavuus ovat vallanneet seurakunnan. Muutamia poikkeuksia lukuunottamatta uskovat istuvat(jos istuvat) penkeissään arvostellen eri puhujia ns."henkien erottamisen" armolahjan avulla. Kilpaillen, kuka meistä on suurin! Mutta, mutta, mitä Herra sanoikaan Sepedeuksen pojille, kun he tavoittelivat suurimpia paikkoja Taivasten valtakunnassa?
 

Matt. 20:22 Mutta Jeesus vastasi ja sanoi: "Te ette tiedä, mitä anotte. Voitteko juoda sen maljan, jonka minä olen juova?"

Niin, ei Jeesuksen seuraaminen ole juhlaa, vaan totista työtä, kärsimystä ja kaikkea muuta, kuin ilmestysmajassa asumista. Mitä hyötyä siitä on, että uskova on täynnä Pyhää Henkeä, ellei hän käytä sitä oikeaan tarkoitukseen? 

 Jaakob 4:3 Te anotte, ettekä saa, sentähden että anotte kelvottomasti, kuluttaaksenne sen himoissanne.

Eikö ole aivan sama, oletko maailmassa tai seurakunnassa, jos elämäntapasi on samankaltainen? Jos meille on tärkrintä etsiä omaamme ja nauttia elämästä, on meidät pettänyt valkeuden enkeli. Ja on turhaa toivoa hyvää toisille, ellei tee itse mitään asioiden eteen.
Esirukoilijan työ on tärkeää ja kunnioitettavaa! Jokainen todellinen rukoilija tietää, kuinka raskasta on taistella vihollista vastaan. 
Jos tahtoo päästä helpolla ja ilman vastuksia taivaaseen, ei kannata rukoilla tai evankelioida yhtään. Silloin saa kyllä olla rauhassa. Mutta koetas tehdä jotain, niin kyllä saat tuntea vastustuksen kylmän viiman. Ja sitä varten on meille annettu Pyhän Hengen voima! Työtä varten! 
Todistusta varten! Rukoilemista varten! 

Herätys alkaa meistä uskovista. Menkäämme ilmestysmajaan ja lähtekäämme sieltä palvelemaan uudessa voimassa! Mutta ei tehdä sinne majaa ja jäädä nukkumaan, amen.

Rukous: Kiitos Jeesus rakas, että annoit meille Pyhän Henkesi voimaksi evankeliumin työhön. Anna anteeksi, että etsimme omaamme ensin, vaikka meidän pitäisi palvella Sinua ensin, eikä odottaa palkkaa etukäteen. Herra, anna meille nöyrä sydän, joka tahtoo vain palvella toisia ja saada leipänsä siitä ilosta, jonka saa toisille tuottaa. Anna onnemme olla Sinussa Herra, Sinun läheisyydessäsi. Kiitos, että ilo tulee evankelioinnista ja Sanasi julistamisesta. Kiitos, että saamme kunnioittaa Sinun Sanaasi kaikessa iloiten. Kiitos armostasi, anteeksi annostasi ja uudesta mahdollisuudesta lähteä jälleen oikealle tielle, amen.
Etsi