Herramme Jeesus tuli alas maailmaan, kärsi ja kuoli puolestamme - rakkaudesta. Uskovina olemme lähteneet seuraamaan Jeesusta ja Hänen
opetuksiaan.
Tahtoisimme rakastaa, mutta huomaamme, ettemme siihen pysty.

Jeesus käski meitä antamaan anteeksi, rakastamaan vihamiehiämme ja rukoilemaan niiden puolesta, jotka meitä vainoavat. Se on käsky, joka on täytettävä.

Sillä;

Matt. 6: 14. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;
15. mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.


Voimme joutua epätoivoon, jos elämässämme on vaikeita ihmissuhteita, meitä loukataan jatkuvasti ja meille maksetaan hyvä pahalla.

Mutta meillä on toivo! Sillä meissä itsessämme ei ole sellaista voimaa. 
Voima löytyy Kristuksessa.
 

Jeesus sanoi;


Luukas 11: 13. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin taivaallinen Isä antaa Pyhän Hengen niille, jotka sitä häneltä anovat.


Matt. 7: 7. Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.
8. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
9. Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää,
10. taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?
11. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!

 Jumala, joka on itse rakkaus, antaa jokaiselle, joka anoo rakkauden armolahjaa. Hän täyttää epäitsekkäällä rakkaudella, joka on täynnä lempeyttä, ymmärrystä ja laupeutta vihamiestäsi kohtaan!
Hän antaa voiman antaa anteeksi. Hän antaa voiman aloittaa joka päivä, kuin eilinen olisi pois pyyhitty.


 Saamme tulla Kristuksen kaltaisiksi. Voima tulee lahjana taivaalliselta Isältä, kun sitä pyydät. Rakkautta, joka on valmis kuolemaan toisen puolesta-

 jopa vihamiehensä.
 

Etsi