Joosua ja Kaaleb sukupolvi

Joosua ja Kaaleb sukupolvi

Ihana näkymä on vallannut henkeni näinä päivinä! Uskon ja epäuskon taistelussa hioutuvat ne Joosuat ja Kaalebit, joita Jumala voi käyttää palvelutyössä. Jumalan valtakunta on uskon valtakunta. Usein hyvätkin pyrkimykset kariutuvat siihen, kun on kiire ja omassa voimassa lähdetään valloittamaan luvattua maata. Herran aikatulut ovat kuitenkin toiset. 

Mieheni muistuttaa minua usein siitä, että emme ole itsessämme mitään erikoista, että Herra ei voisi käyttää tehtävään jotain toista. Totta, ei Herra jätä työtän tekemättä, jos me epäonnistumme. Voit siis huokaista helpotuksesta! Sinä itsessäsi et maailmaa kaada, vaikkakin Jumala tahtoisi, että sinäkin kannat hedelmää. 

Jumala voi käyttää aasiakin sanansa viemiseen ja siksi kunnioittakaamme jokaista Sanan tuojaa, olimmepa muutoin hänestä mitä mieltä tahansa. Kyllä Jumala Sanansa perille saa, mikäli tahtoo kuulla. Avataan siis korvat ja sydän. Rakastamme totuutta ja siksi annamme kaiken kunnian Jumalalle. Hänelle kaikki on mahdollista. Sekin vaikein asia, joka sinusta tuntuu ylitsepääsemättömältä, mahdottomalta ja täysin toivottomalta. Kyllä- jos vain jaksat uskoa, voitto tulee. Usko pois. Hänessä meille on annettu kaikki viisauden ja tiedon aarteet. Ne ovat lahjoja, jotka tulee ottaa vastaan uskossa kiitoksella. Johdatus kuuluu samaan pakettiin - uskossa. Kiitos Herra! 

Usein se maaperä, jota olet menossa valloittamaan omaksesi, on vielä työn alla. Maata täytyy kuokkia, möyhentää ja kaikkea mahdollista, mitä vain peltomies joutuu tekemään. Ja kun aika on tullut, puetaan sinut voimalla ja saat mennä. Mutta silloin et enää ehkä koekaan osaavasi mitään. Niinpä, mieheni sanoo aina, että hän haluaa tehdä vain pieniä asioita Herralle. Sydämessäni nauran, koska tiedän, että juuri sellainen sydän on Herralle otollinen ja saa tehdä suurempiakin. Vaan tarkkoja olemme, että Herra saa kunnian ja ennen kaikkea tahdommehan kertoa kaikista suurista ihmeistä ja ihanista asioista, joita Hän on elämässämme tehnyt.

Sydämemme täyttääkin nyt voimakas halu rohkaista niin vanhoja, kuin nuoriakin uskovia tarttumaan uskoon kiinni kaksin käsin! Aina on ollut se jäännös, joka erämaasta tulee voimakkaampana takaisin, kun muut jäivät sinne nurisemaan. Tämä uskon jäännös ei pelkää kipua, tuskaa ja kärsimystä. He tietävät, että Jumala ON hyvä ja tekee vain hyviä asioita. Kaikki, mitä meille sallitaan, on Jumalan koulua, kunhan vain uskomme ja nöyrrymme Jumalan Sanan alle. Kiitoksella on hyvä aamunsa aloittaa, niin keveämmin käy askel. Ja usko Jumalan lupauksiin- myös tänään. Hän pitää huolen niistä pienistä ja isommistakin asioista. Amen! 
Ja Jumala palkitsee ne, jotka Häneen uskovat!
Etsi