Tuomittu - Arvostettu

Tuomittu - Arvostettu

 Ihmiset tuomitsevat, arvostelevat ja syyttävät. Ehkä sinua on painettu alas työpaikalla, seurakunnassa tai kotona. Vihollinenkin kuiskii korvaasi yötä päivää, ettei sinusta ole mihinkään. Olet jo alkanut omaksua arvottomuuden ja antaa periksi? Kuinka he kaikki voisivat olla väärässä. Koska sydämesi on viaton ja puhdas, kultainen timantti, epäilet mieluimmin itseäsi. Tahdot etsiä hyvää muista ja ajatella heidän näkökulmastaan. Tahdot antaa anteeksi ja ymmärtää. Ehkä olenkin itse väärässä..jospa olenkin tehnyt jotain pahaa tai sanonut jotain loukkaavaa..mutta, tiedät, että olet rakastanut, rukoillut ja palvellut näitä ihmisiä. 

Et voi taistella totuutta vastaan. Pahemmalta, kuin kaikki edellinen, tuntuu se, että joudut hyväksymään pahuuden olemassaolon. Olet surullinen ja toivot yhä uudelleen voittavasi heidän sydämensä. Joudut pettymään kerta toisensa jälkeen, sillä paha on pahaa ja hyvä on hyvää. 
 Siksi kerronkin sinulle, rakkaani; Sinä olet timantti, sinä olet kultaa, puhdasta kultaa. Ja nämä vihollisesi näkevät sen. He kauhistuvat sitä kirkkautta, sitä viattomuutta, joka sinussa on. Se paljastaa heidän pahuutensa, syntinsä ja syyllisyytensä. He joutuvat kohtaamaan totuuden itsestään ja se sattuu. Ja koska he eivät nöyrry tunnustamaan omaa syyllisyyttään, he peilaavat sen sinuun. He näkevät sinut pahana ja vihaavat sinua. 
 Totuus sattuu ja siksi Jeesus, meidän Herramme naulittiin ristille. Ihmiset haluavat tänäänkin vapauttaa mieluimmin kaltaisensa, Barabbaan. Koska hän on samaa henkeä. He eivät voi valita Jeesusta, koska he rakastavat syntiä. Älä ihmettele, miksi joudut vihattavaksi. Älä ihmettele vastoinkäymisiä, outoa mulkoilua tai perättömiä syytöksiä. Paha ei kestä Jumalan kirkkauden edessä. Reaktio on väistämätön. Joudut ikään kuin kantamaan heidän syyllisyytensä. He kokevat sinut vastustajana, jota he eivät ymmärrä. Mutta, on puhetta, jota he ymmärtävät. Kun et vastaa pahaan pahalla, jatkat rakastamista, rukousta, siunaamista - heillä ei ole enää otetta mistään sinussa. Tämä juuri on tärkeää ymmärtää! Kun he pitävät sinua pahana, mutta osoittaudut yhä uudelleen hyväksi ja rakastavaksi, alkaa valheen seinä murtua. Heidän on pakko kohdata itsensä, ennemmin tai myöhemmin. 

 Psalmissa 73 on pääsy katkeruudesta ja vihasta pahuutta vastaan. Kun ymmärrät, mikä on heidän loppunsa. Kun ymmärrät, että pahuus tulee omasta sisäisestä pahasta olosta. Syyllisyydestä, pelosta ja ahdistuksesta. Meillä on heille lääke, joten muistakaamme, älkäämme olko itsekkäitä, kun meitä loukataan ja vihataan. Vaan muistakaamme, mihin he ovat matkalla ja miten paljon he tarvitsevat rakkautta – eniten ne, jotka sitä vaikuttavat vähiten ansaitsevan. Ja se ihminen, joka lähelläsi eniten vaivaa, on eniten kosketettu. Häneen on jokin uponnut ja osunut, koska hän reagoi..rakkaani, annetaan anteeksi. Meidän arvomme on Jeesuksessa Kristuksessa ja siksi meidän ei tarvitse puolustella itseämme. Emmehän ole sen kummempia, ainoastaan armahdettuja syntisiä. Meidän arvomme määrittää Jumala ristin työn kautta ja se on yhtä suuri, kuin Jeesus Kristus! Me olemme yhtä ja Hänessä täydellisiä. Meidän arvomme ei riipu jumalattomien mielipiteistä tai mistään muustakaan. 
 Sinä olet arvokas. Lähimmäisesi on arvokas. Evankeliumi on arvokas. Sinun elämäsi on arvokas. Käyttäytykäämme evankeliumin arvon mukaan ja pitäkäämme pelkkänä ilona vainot, ahdistukset ja vihat. Sillä ei meillä ole taistelu lihaa ja verta vastaan, vaan henkivaltoja vastaan. Halleluja! Kiitos Jeesus! Herra kulki ristiä kantaen, kaikki syntisi anteeksi antaen. Sinun tähtesi teki Hän sen, sinun puolestasi elämän eläen-täydellisen, viattoman, puhtaan uhrin antaen, Isän sydämelle riittäen. Tuo turva täydellinen, nyt kantaa läpi elämän. Usko löytyy luona Kristuksen, Hän lahjaksi antaa sulle sen. Ei mitään siitä puutu, älä siis epäuskoon juutu. Israelin kansa kulki jo erämaan tien, meille sen opettaen. Vaan tartu totuuteen niin suureen, vaivu vain Hänen ristinsä juureen. Muuta tarvitse sä et, kun vain perässään kuljet. Jeesus sinua ei hylkää koskaan, jos vain tahdot pysyä Luonaan.  
Etsi