Deemas

Deemas

2.Timoteuksen kirje:
4:1 Minä vannotan sinua Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva eläviä ja kuolleita, sekä hänen ilmestymisensä että hänen valtakuntansa kautta:
4:2 saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita, kehoita, kaikella pitkämielisyydellä ja opetuksella.
4:3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia
4:4 ja kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät taruihin.
4:5 Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ, toimita virkasi täydellisesti.
4:6 Sillä minut jo uhrataan, ja minun lähtöni aika on jo tullut.
4:7 Minä olen hyvän kilvoituksen kilvoitellut, juoksun päättänyt, uskon säilyttänyt.
4:8 Tästedes on minulle talletettuna vanhurskauden seppele, jonka Herra, vanhurskas tuomari, on antava minulle sinä päivänä, eikä ainoastaan minulle, vaan myös kaikille, jotka hänen ilmestymistään rakastavat. 
4:9 Koeta päästä pian tulemaan luokseni.
4:10 Sillä tähän nykyiseen maailmaan rakastuneena jätti minut Deemas ja matkusti Tessalonikaan, Kreskes meni Galatiaan ja Tiitus Dalmatiaan.

Kuka onkaan tämä Deemas? 
Paavali on surullinen ja aloittaa kirjeensä selvästi asiaa pohtien pitkään, löytäen juurisyyn ystävänsä lankeemukseen. 

1. Joh 
2:15 Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.
2:16 Sillä kaikki, mikä maailmassa on, lihan himo, silmäin pyyntö ja elämän korskeus, se ei ole Isästä, vaan maailmasta. 
2:17 Ja maailma katoaa ja sen himo; mutta joka tekee Jumalan tahdon, se pysyy iankaikkisesti.
2:18 Lapsukaiset, nyt on viimeinen aika. Ja niinkuin te olette kuulleet, että antikristus tulee, niin onkin nyt monta antikristusta ilmaantunut; siitä me tiedämme, että nyt on viimeinen aika.
2:19 Meistä he ovat lähteneet, mutta he eivät olleet yhtä meidän kanssamme; sillä jos he olisivat olleet yhtä meidän kanssamme, niin he olisivat meidän kanssamme pysyneet; mutta heissä oli tuleva ilmi, että kaikki eivät ole yhtä meidän kanssamme.

Kauan on vierellämme kulkenut tuo vieras evankeliumi, joka lupaa nautintoa, rikkautta ja menestystä maallisessa elämässä. Sen valkeuden vaatteisiin puettu seireenilaulu on sokaissut jo monet monet uskovat, jotka ennen palvelivat Jumalaa sydämestään. Tämä lihan evankeliumi antaa vapauden elää itsensä parhaaksi, jahdata rahaa ja korkealuokkaista elämäntapaa. Se on kuin Taivaan valtakunnan ylimystöä ja kapitalismia, joka halveksii köyhyyttä ja nöyryyttä. Juudaksen kirjeessä sanotaan heistä näin; 1:8 Yhtäkaikki nämä uneksijat samoin saastuttavat lihan; he halveksivat herrautta, herjaavat kirkkauden henkiolentoja.
1:9 Mutta ei ylienkeli Miikaelkaan, kun riiteli ja väitteli perkeleen kanssa Mooseksen ruumiista, rohjennut lausua herjaavaa tuomiota, vaan sanoi: "Rangaiskoon sinua Herra!"
1:10 Nämä sitävastoin herjaavat sitä, mitä eivät tunne; mutta minkä he järjettömäin eläinten tavoin luonnostaan ymmärtävät, sillä he turmelevat itsensä.
1:11 Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!
1:12 He likapilkkuina teidän rakkausaterioillanne julkeasti kemuilevat ja itseään kestitsevät. He ovat vedettömiä, tuulten ajeltavia pilviä, paljaita, syksyisiä puita, hedelmättömiä, kahdesti kuolleita, juurineen maasta reväistyjä,
1:13 rajuja meren aaltoja, jotka vaahtoavat omia häpeitään, harhailevia tähtiä, joille pimeyden synkeys ikuisiksi ajoiksi on varattu.
1:14 Heistäkin Eenok, Aadamista seitsemäs, on ennustanut, sanoen: "Katso, Herra tulee tuhannen tuhansine pyhinensä
1:15 tuomitsemaan kaikkia ja rankaisemaan kaikkia jumalattomia kaikista heidän jumalattomista teoistansa, joita he jumalattomuudessaan ovat tehneet, ja kaikesta julkeasta, mitä nuo jumalattomat syntiset ovat häntä vastaan puhuneet".
1:16 He ovat napisijoita, kohtalonsa nurkujia ja vaeltavat himojensa mukaan; heidän suunsa puhuu pöyhkeitä, ja he mielistelevät ihmisiä oman etunsa tähden. 
1:17 Mutta te, rakkaani, muistakaa nämä sanat, mitkä meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen apostolit ovat edeltäpäin puhuneet,
1:18 sanoen teille: "Viimeisenä aikana tulee pilkkaajia, jotka vaeltavat jumalattomuutensa himojen mukaan".
1:19 Nämä juuri saavat aikaan hajaannusta, he ovat sielullisia, henkeä heillä ei ole.


Tämä lienee lopputulos, mikäli antautuu rakastamaan maailmaa ja sitä, mitä siinä on. Se helmasynti, mikä meitä vie, on yleensä mukavuusalueella oleminen. Daavid lankesi juuri silloin, kun hän jäi pois sodasta. Nauttimaan levosta ja katselemaan Batsebaa kylpemässä. Mikä onkaan sinun Batseba? Epäjumala, joka estää nöyrtymisen itsensähylkäämisenä toisten puolesta. Ajatteletko, että sitten kun...kyllä minä vielä jonakin päivänä. Toiset ottavat jatkuvasti oppia vastaan ja paisuvat tiedosta. Silti he eivät laita toimeen ja ala elää Sanan mukaan.
Meillä lopun ajan uskovilla on enemmän vaaroja, kiusauksia ja kompastuksen paikkoja, kuin koskaan ennen. Silti seurakunnat kuolevat, pensistyvät ja rukous on vain hätähuutoa äärimmäisessä pulassa. Juuri nyt olisi aika ottaa tosissaan nämä hengelliset taistelut. Juuri tänään tarvitsemme yhteistä rukousta ja oikeaa opetusta. Suurimmat herätykset ovat siellä, missä kärsimys on kovinta. 
Mikä pitää tiellä? Jumalan Sana, rukous ja seurakuntayhteys. Valvokaa, ettette joutuisi kiusaukseen. 
Rakas työtoveri Herrassa, joka kulki vierelläsi vuosia Jeesuksen rakkaus sydämessään, on mennyt pois. Hengen yhteys on hävinnyt. Hän on kuin Demas. Hänellä ei ole aikaa muulle, kuin työlle ja maallisen omaisuuden keräämiselle. Toinen Demas etsii omaa kunniaa raivaten tieltään toiset uskovat. Kolmas tuomitsee muita suuressa hengellisyydessään luullen olevansa muita parempi. 
Meidän jokaisen sydämessä asuu Demas. Se odottaa siunauksia ilman kärsimystä. Se tahtoo levätä ilman työtä. Se ottaa kaiken, mutta ei anna mitään. Suurin vihollisemme, oma lihamme estää meitä. Mutta kenen on voima? Kenen on kunnia? Kenen on kaikki hopeat ja kullat? 
Kaiken omistaen ja mitään omistamatta. Silti, Kristuksen ies on sopiva ja keveä. Koska Pyhä Henki antaa voiman. 

Rukoilkaamme veljien ja siskojen puolesta, jotka tämä maailma on sokaissut. Rukoilkaamme, että emme itse lankeaisi. Rukoilkaamme seurakuntien uudistumista itsestämme aloittaen. Meidän aikamme nauttia on tämän elämän jälkeen. Katse taivaan kotiin luotuna, yhdessä kärsien ja toinen toistamme tukien tällä kotimatkalla. 
Sinäkin Deemas, joka tulet jokaiseen kokoukseen, mutta sieltä pois lähtiessä unohdat Kristuksen, saat palata takaisin ensirakkauteen. 
Ole siunattu!
Etsi