Itsensä hyväksyminen

Itsensä hyväksyminen

Itsensä hyväksyminen ja vapaus 

Totuus tekee vapaaksi. Se antaa iloa, voimaa ja vapauttaa myös lähimmäiset. Kun oppii hyväksymään itsensä sellaisena, kuin on, pelkäämättä toisten reaktioita. Vapaus lähtee sydämestä, jossa ymmärrät, että et voi itseäsi muuttaa. Uskaltaa rakastaa toisia ihmisiä sellaisina, kuin he ovat. Vapauttaa tavallaan myös läheinen olemalla itse vapaa rakkaudessa ja hyväksynnässä. Se luo ympärilleen rohkeuden ilmapiirin, jossa turhat ponnistelut toisen miellyttämiseksi poistuvat. 

Erilaisuuden hyväksyntä ja toisen kunnioittaminen. 

Ymmärrys siitä, että olemme täällä yhdessä kasvamassa ihmisinä ja jokainen omalla tavallaan yksilöinä rakantamassa yhteistä elämää. Luomalla toiselle mahdollisuuksia kehittyä itselle ominaisella tavalla, omaan tahtiinsa. Arvot, puhdas sydän ja rehellisyys, sekä avoin kommunikaatio mahdollistavat voimakkaan kasvun ja vapautumisen yhteisössä. Siihen tulisi seurakunnan perustua. Vapaus tuoda esille omaa heikkouttaan tekee vahvaksi. Hyväksyntä ja arvostus toisen vajavaisuutta kohtaan nostaa esille voimavaroja, jotka vapauttavat terveitä ajatusmalleja. Näin ihminen pyrkii automaattisesti kohti hyvää ja tahtoo ojentautua parempaan. 

Rakkaus rakentaa ja etsii aina jotain hyvää toisesta.
 
Hyväksynnän kautta aukeaa mahdollisuus kasvuun hengellisesti ja se on evankeliumin sanoma. Ilosanoma siitä, että olet hyväksytty juuri sellaisena, kuin olet. Saat uuden mahdollisuuden ja uuden elämän. Näin tulisi toimia myös lähimmäistä kohtaan. Muurit sortuvat rakkauden ja avoimuuden lämpimässä sylissä. Murtunut sydän on oiva maaperä Jumalan Pyhän Hengen toiminnalle, joka pääsee auttamaan rikottua ihmistä rakkauden vaikutuksesta.
Etsi