Jaakobin kertomus on hyvin kuvaava ja kertoo siitä inhimillisestä tragediasta, kuinka vaikeaa ihmisen on palvella Jumalaa.
 Viime aikoina tämä on puhutellut erityisesti katsoessani taaksepäin omaa vaellustani Herran palvelijana. Alussa motiivini olivat hyvin itsekkäät ja lihalliset. Jaakob lähti palvelemaan enoaan Laabania ja ainoa motiivi tuntui olevan Raakelin saaminen vaimoksi. Hän oli valmis raatamaan seitsemän vuotta palkatta! Hän oli valmis todella uhraamaan itsensä saadakseen haluamansa. Mutta se halu oli itsekäs. Kuten nuorella uskovalla on into palvella Jumalaa, tulla suureksi ja saada kunniaa. Nousta korkealle ja muita ylemmäs. 
Herra näki tämän ja käänsi Jaakobin petturuuden eduksi. Tänäkin päivänä Jumala käyttää lihallisia motiivejamme meidän kasvattamiseen. Jaksamme uskomattomia taisteluja ja kärsimystä saavuttaaksemme unelmamme tulla joksikin.
 Kun sitten emme saakaan "Raakeliamme", vaan Herra antaa meidän saavuttaa oman haluamansa päämäärän, petymme ensin valtavasti. Mutta sitten nousemme uudelleen yrittämään unelmaamme ja teemme vieläkin enemmän töitä saadaksemme sen. Kun olemme huomanneet, ettei oma päämäärämme olekaan oikea, vaan lihallinen, pinnallinen ja hedelmätön, alkaa uusi kasvu. Kasvu kohti Kristuksen kaltaisuutta. Tämä tie onkin pienenemisen tie, itselle kuolemisen ja luopumisen tie. Siihen emme tahtoisi taipua. Me luulimme jo taipuneemme, mutta huomaamme vain pettäneemme itseämme. Tässä onkin monella ratkaisun paikka. Tässä vaiheessa pääsee monet eksytykset ja harhaopit läpi uskovan sydämessä. koska hän tahtoisi pitää kiinni unelmastaan. Haluttaisi uskoa Jumalaan, joka antaa kaikkea kivaa, eikä vaadi meiltä mitään.
 Herra on pitkämielinen ja odottaa vain, että uskovan sydän alkaa murtumaan. Hän antaa aikaa valita. Hän taivuttaa rakkaudellaan ja koettaa löytää yhteyden lapsensa kanssa samalla aaltopituudella. Pikkuhiljaa, jos hyvin käy, alkaa Jumalan lapsi ymmärtää, ettei hengellisiä voittoja saada ilman kuolemaa. Vihollinen voitetaan uhraamalla itsensä ja omat halunsa. Se maksaa hinnan, että saat voittoja vihollisen puolelta. Se maksaa kaiken. Jos nyt uskova ymmärtää tämän hangellisen valtavan totuuden ja on valmis uhraamaan itsensä sielujen tähden, alkaa hän viimein tuottamaan hedelmää. Kristuksen muoto on saanut vallan ja Jumalan elämä alkaa hänessä saada tilaa. Hän ei enää tavoittele unelmiaan, etsi omaansa ja halua ajatella omaa nautintoaan. Niistä tulee hänelle etovia asioita, joissa hän joskus vaelsi. Nyt hän näkee itsekkyytensä ja sydämensä pohjattoman syntisyyden. Hän ymmärtää, ettei pysty mihinkään ilman Herransa Jeesuksen antamaa voimaa ja Pyhän Hengen voitelua. 

Alkaa oikea Jumalanpalvelus, elävä todellinen tie. Siinä on ainoastaan Jumalan tahdolla väliä. Totuuden etsiminen salatuimpaan saakka ja lihallisten halujen kuolema. 

Rukous, Rakas Isä, Jeesuksen Nimessä. Pyydämme anteeksi, että olemme palvelleet Sinua etsien omaamme. Olemme tahtoneet tulla suuriksi ja kunniaan ihmisten silmissä. Olemme olleet välinpitämättömiä ja laiskoja hengellisesti. Emme ole tuottaneet hedelmää. Anna anteeksi, että emme halunneet palvella ja lähteä seuraamaan Jeesusta. Tahdoimme vääntää Sanasi tahtomme mukaiseksi ja saada vain iloa ja nautintoa uskonelämästämme. Kiitos, että Sinä Herra muutat sydämemme ja annat ilon ja halun palvella koko sydämestämme Sinua. Kiitos, että annat saman innon ja periksiantamattomnuuden nyt etsiessämme Sinun kunniaasi ja tullessamme itse mitättömiksi ja pieniksi. Vaikka emme saakaan kunniaa ja palkkaa tässä ajassa, anna ilomme olla ylitsevuotavainen siinä luottamuksessa, minkä olet luvannut. Isä, tapahtukoon Sinun tahtosi ja murra sydämeni. Valloita se kokonaan ja täytä rakkaudellasi, että iloiten taipuisin kärsimään veljieni tähden. Amen

Etsi