Laki ja armo

Laki ja armo

Valtava ARMO 

Kasvakaa armossa, kehoitti Paavali yhä uudelleen kirjeissään. Totisesti se onkin ainoa viisas neuvo jokaiselle lakihenkiselle ja taakkojen kanssa painivalle murheelliselle ihmiselle. Kuinka paljon haittaa ja tuskaa onkaan lainopettajat ja omavanhurskaat saaneet aikaan seurakunnissa! Luullen olevansa viisaita, ovat he itse asiassa luopuneet Kristuksesta ja kehoittavat muitakin samalle tielle. Ikäänkuin ihminen itse tulisi Jumalaksi sijaan ja joutuisi itse kantamaan kiviset laintaulut perille taivaaseen. 
Kuinka kukaan voisi tai jaksaisi lähimmäistään palvella ja rakastaa, kun itse uupuu taakkojen alle? Yrittäen täyttää päivästä toiseen lakia ja pyhittyä, jotta näyttäisi muiden silmissä hurskaalta. Kaiken huipuksi he tuomitsevat korkeuksistaan toisia ja arvostelevat heitä. Harha, jossa he elävät, on näyttäytynyt valkeuden enkelinä. He todella kuvittelevat olevansa parempia, pyhempiä ja edistyneempiä uskossaan. 

Jumalan täytyy pudottaa nuo suomut pois silmiltä. Mikäli Hän on armollinen, kuten onkin, joutuu tuo ylpeä ihmisparka pian koettelemukseen, joka vie hänet mahdottoman tilanteen eteen. Jos hän on rehellinen itselleen ja Jumalalle, on hänen myönnettävä, ettei selviä tästä nyt puhtain paperein. Toki hän voi yrittää kiertää totuuden paikkaamalla ja tekemällä yhtä sun toista hyvää peittääkseen tekonsa...mutta se on itsensä pettämistä. Vaikeinta Jumalan on pelastaa ihmistä, joka tahtoo uudelleen ja uudelleen itse pelastaa itsensä. Täyttää lain ja tulla pyhäksi, joka ei koskaan epäonnistu. Siinä menee kaikki voimavarat ja aika pelkästään oman navan ympärillä pyörimiseen. Mitä tein väärin? Mitä syntiä minulla nyt on? Herra tutki minua! Tutkin itsekin itseäni! Loputon suo, joka ei pääty, kuin "minuun itseeni". Eikä koskaan tule valmista... 

Roomalaiskirje: 10:1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat. 10:2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan; 10:3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle. 

Kova työ on täyttää lakia ja pyhittyä. Seurakunnassakin pitää olla täydellinen ja opettaa muillekin lakia. Kilpaa kerrotaan, miten on saatu voittoja. Toki, Jeesus vapauttaa synnistä! Mutta ei tällä tavalla. Nimittäin pian he huomaavat olevansa samassa kuopassa, kuin ennenkin. Liha ei pyhity ja kun lain alla elävä ihminen ei jaksa enää itse yrittää, huomaa hän yrittäneensä turhaan. 

Jesaja 48:10. Katso, minä olen sinua sulattanut, hopeata saamatta, minä olen sinua koetellut kärsimyksen pätsissä. 48:11. Itseni, itseni tähden minä sen teen; sillä kuinka onkaan minun nimeäni häväisty! Kunniaani en minä toiselle anna. 

Herra joutuu nöyryyttämään uudelleen ja uudelleen. Näyttämään totuuden itsestä ja ihminen etsii armoa. Kiitos Jumalalle! Omilla vaatteilla ei hääpöytään mennä. On suurta armoa, että Hän jaksaa työstää meitä ylpeitä lapsiaan. Herra on osoittanut selkeästi, kuinka paha synti on lainalaisuus. Se on Kristuksen sovitustyön halventamista ja sen kyseenalaistamista. Se vie kaiken hyvän elämästä. Se aiheuttaa suurta ahdistusta ja masennusta, sillä se murehduttaa Pyhää Henkeä. 

Jesaja; 63:9 Kaikissa heidän ahdistuksissansa oli hänelläkin ahdistus, ja hänen kasvojensa enkeli vapahti heidät. Rakkaudessaan ja sääliväisyydessään hän lunasti heidät, nosti heitä ja kantoi heitä kaikkina muinaisina päivinä. 63:10 Mutta he niskoittelivat ja saattoivat murheelliseksi hänen Pyhän Henkensä; ja niin hän muuttui heidän viholliseksensa, hän itse soti heitä vastaan. 

Herramme Jeesus tahtoisi, että olemme iloisia! Hän teki valtavan työn ja kärsi puolestamme, että saisimme elämän, rakkauden ja rauhan. Meidän tulee uskoa ristintyön voimaan ja Jumalan armoon niin, että kaikissa elämäntilanteissa uskallamme valita armon. Emme saa yrittää täyttää lakia itse ja yrittää kelvata Jumalalle! Kaiken tulisi tapahtua rakkaudesta ja vapaasta tahdosta. Kun olemme itse kunnossa henkisesti ja terveytemme hyvä, sydämessämme on armo, rauha ja ilo; olemme kykeneviä auttamaan myös lähimmäisiä. Meistä tulee myös paljon armollisempia toisia kohtaan, kun olemme rehellisiä itsellemme. Uskallamme olla ihmisiä, jotka Jumala on pelastanut ja joita Hän kantaa loppuun asti. Vajavaisuutemme, heikkoutemme ja sairautemme tähden juuri Herra Jeesus kuoli ristillä! Hän tietää, millaisia olemme. Ei meidän tarvitse yrittää uskotella olevamme parempia tai kykenevämme olemaan superuskovaisia. Todellinen Pyhyys ja pyhitys tulee armon kautta sydämeen ja on rakkautta, jumalallista rakkautta. Se on todellista, kestävää armoa! 

Rukous; Auta Herra Jeesus minua uskomaan armoon ja luottamaan ristintyöhön koko sydämestäni. Varjele minua joutumasta lain alle, etten sinusta luopuisi. Tahdon antaa kaiken kunnian sinulle Jeesus ja iloita armosta. Auta, etten tuomitsisi itseäni ja osaisin antaa anteeksi myös itselleni. Auta minua olemaan rehellinen sinulle ja itselleni. Tarvitsen sinua Jeesus! Kiitos, että pelastat, nostat ja kannat. Kiitos, että armosi kestää iankaikkisesti! Anna anteeksi omavanhurskauteni ja lakihenkisyyteni. Sinä yksin kannoit syntini ja vuodatit veresi. Anna sydämeeni rauha, ilo ja lepo. Ota taakkani ja murheeni Herra Jeesus, sillä en itse jaksa niitä kantaa. Amen
Etsi