Jumala armahtaa

Jumala armahtaa

Tänä aamuna luin 1. Mooseksen kirjasta 21. luvusta Haagarin pojan kohtalosta. Sydämeni murtui ja koin Jumalan armahtavan laupeuden ymmärykselläni.
Näin hengessä kaikki ne petetyt uskovat, jotka ovat eksyneet sääntöviidakkoon, lain kiemuroihin ja viisauden nimellä kulkevan tiedon harhauttamiksi. He, jotka kerran paloivat Jeesukselle rakkaudessa sydän täynnä intoa evankeliointiin vilpittömästi tahtoen sielujen pelastusta.

Suuri tietomäärä, hienot seurakunnat sääntöineen ovat ajaneet jälleen Jumalan kansan ns. "lain alle", jossa he eivät enää pysty palvelemaan Herraa. Nyt heitä sitovat ihmisten laatimat säännöt, jotka ovat hierarkisesti asetettu ihmisten alaisuuteen. Vihollisen on helppo tulla väliin ja tehdä tyhjäksi hyvät aikomukset vilpitömien kristittyjen sydämissä.
Nyt ovat paimenet kirjanoppineita ilman henkeä, kulkien paperin valtuuttamana opettaen ihmisoppeja ja hienoja oppirakennelmia. 
Saatana onnistui varastamaan Jumalan Sanan omaan tarkoitukseensa. Nyt kristityt keskittyvät opettamaan tai saamaan oppia.

Nämä aluksi vilpittömästi totuutta etsivät kristityt kompastuivat ansaan. Tottakai meidän tulee lukea Sanaa ja oppia. Tottakai meillä on säännöt! Mutta ne eivät saa syrjäyttää Jeesusta Kristusta ja Pyhää Henkeä. Nyt on Pyhän Hengen työ estetty lähes täysin seurakunnissa ja jäsenet istutettu penkkeihin hiljaa kuuntelemaan opetusta. Se on kauhistus! Sillä jokaisella on jotakin tuotavaa seurakunnan kokoontumiseen(Kol 3. 16). Jokaisella on armolahjoja ja jokaisen tulisi saada käyttää armoitustaan. Tulisi rohkaista, tukea ja auttaa astumaan palvelutyöhön.

Herra armahtakoon niitä, jotka estävät Pyhän Hengen työn. Varsinkin jos motiivina on ihmiskunnia. Kukaan meistä ei ole toistaan parempi, kuten Paavali kirjoittaa. Jumala on asettanut vähempiarvoisille suuremman kunnian ja toisinpäin(1. Kor 12)
Eli opettajat olemme vähimmän arvoisia ja esirukoilijat ovat suurimman arvoisia, koska he tekevät sen salassa eivätkä saa kunniaa. Joka tahtoo olla suurin, se olkoon toisten palvelija. Aivan! Milloin ihminen oppii, että suurin onni tulee siitä, kun saa TOISEN iloiseksi. Hallelujaa! 
Jos etsii omaansa, jää yksin. 

Mutta nyt rakkaat...Haagarin poika joutui erämaahan. Hän kuvaa lainalaista orjuudessa elävää kansaa. Näen tässä kristityt, jotka elävät erinäisten taakkojen ja orjuuksien alaisuudessa. Ja nyt on menty pahasti harhaan, on eksytty oman ymmärryksen ja viisauden tielle. Lähdetty lihan käsivarrella tekemään asioita omassa neuvossa.
On eksytty pois rakkauden tieltä, armon tieltä ja ymmärryksen tieltä. Totuus unohtui ja lopulta sai katkera lain ja vihan voima vallan. Siitä seurasi katkeruus, kateus ja omavoimaisuus.

Jos rakas lukija löydät itsesi nyt tästä kuvasta ja murtuneella sydämellä tahdot kääntyä Isän puoleen, Hän tahtoo ottaa sinut vastaan kaikessa rakkaudessa. Sinä saat kaiken anteeksi ja Hän iloitsee, että tahdot tulla Jeesuksen rakkaudelliseen huolenpitoon jälleen. Anna anteeksi, pyydä anteksi ja anna sydämesi murtua agape-rakkauden voimasta! Jumala on niin hyvä. Hän tahtoo, että Hänen lapsensa kokoontuvat yhteen rakkaudessa tuoden lahjojaan toisilleen. Rohkaistuen, lohduttaen ja palvellen toisiamme pääsemme turvallisesti kotiin; niin Saaran lapset, kuin Haagarin - kun vain pysymme Kristuksessa=rakkaudessa.


Etsi