Ahdistaa. Minun pitäisi rukoilla. Mutta en pysty. Tiedän, että pitäisi. Omatunto kolkuttaa, jo monta päivää mennyt, etten ole kunnolla rukoillut.

"Sanaa pitäisi lukea. Mutta en uskalla. Saatan saada taas lisää tuomiota. Pelottaa. Olen jo uupunut.

Tiedän kyllä, että sieltä tulisi saada lohdutus ja apu. En vain tunnu löytävän niitä jakeita. Vain tuomiota ja syntiä synnin päälle!

Jospa yrittäisin rukoilla ja saisin Jumalalta Sanan paikan, joka vapauttaisi syyllisyydestä. Yritän rukoilla, mutta en voi, olen levoton.

Huudan apua! Jeesus auta!

Olenkohan enää uskossakaan? Pelko ja kauhu valtaa mieleni. Onko Jumala hylännyt minut?

Mitä syntiä olen tehnyt? Huudan Jumalaa avuksi-kerro minulle syntini, jotta voin ne tunnustaa!

Hiljaisuus. Mitään ei tapahdu. Tyhjä, ontto olo vain jää. Kauhun ja kadotuksen pelko saapuu..."

 
Room. 10: 1. Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
2. Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
3. sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.

 
Tässä on kuvaus lainalaisesta tilasta. Uskovasta, joka on huomaamattaan siirtynyt lahjavanhurskaudesta suorituskeskeiseen ansiopelastusoppiin.

Ensimmäiseksi sinun on pysähdyttävä. Lopetettava kaikki yritys. Pyydä Jeesukselta anteeksi omia tekojasi, yrityksiäsi tulla vanhurskaaksi ja lainalaisuuttasi.
Katso ristin voittajaan, Jumalan karitsaan, Jeesukseen Kristukseen. Häneen, joka sanoi "Se on täytetty!".

Löydät vapauden nöyrtymällä pieneksi lapseksi, joka on täysin avuton auttamaan itseään. Luottamalla Jumalan rakkauteen ja armoon.Room. 4: 4. Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta,
5. mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;
6. niinkuin myös Daavid ylistää autuaaksi sitä ihmistä, jolle Jumala lukee vanhurskauden ilman tekoja:
7. "Autuaat ne, joiden rikokset ovat anteeksi annetut ja joiden synnit ovat peitetyt!

Room. 5: 8. Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus, kun me vielä olimme syntisiä, kuoli meidän edestämme.
9. Paljoa ennemmin me siis nyt, kun olemme vanhurskautetut hänen veressään, pelastumme hänen kauttansa vihasta.
10. Sillä jos me silloin, kun vielä olimme Jumalan vihollisia, tulimme sovitetuiksi hänen kanssaan hänen Poikansa kuoleman kautta, paljoa ennemmin me pelastumme hänen elämänsä kautta nyt, kun olemme sovitetut;
11. emmekä ainoastaan sovitetut, vaan vieläpä on Jumala meidän kerskauksemme meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta, jonka kautta me nyt olemme sovituksen saaneet.

 Omassa voimassamme emme voi mitään tehdä. On päästävä taas Kristukseen ja Hänen Pyhän Hengen voimaansa. Siihen pääsee vain uskomalla synnit anteeksi Hänen veressään.

Saamme taas aloittaa alusta. Voit luottaa siihen, että armo riittää ja joka aamu on armo uusi. Jumala on uskollinen <3

Etsi