Valmistettu juhla

Kuultuani huonot uutiset jälleen vankilan rajoituksista ja surun tunkiessa pintaan, jäin hetkeksi katselemaan ympärilleni. Viikkojen valmistus, siivous, koristelu, lahjat, ruokalista, unelma perheyhteydestä ja suuret odotukset joulujuhlan suhteen saivat minut epätodelliseen tuskan olotilaan. Miten tämä voi olla totta? Kaikki se työ, odotus ja toiveet. Lasten saaminen yhtä aikaa koolle ja vihdoinkin tapaamaan miestäni. Kaunis, suloinen rakkauden täyteinen perhejuhla, jossa Jumalan rakkaus ja siunaus saisi olla vahvasti läsnä..

Ajattelin sumuisesti, että ethän Sinä Isä voi tehdä näin? Kaikki turhaa. Vielä vuosiko tätä pitää odottaa taas, uutta mahdollisuutta.
Kuinka pahalta se tuntuikaan.
Pyhä Henki alkoi näyttämään tilannetta Jumalan silmin ja puhkesin itkuun. Ymmärsin, miltä Hänestä tuntuu. Hän on valmistanut täydellisen juhlan Pojalleen. Kutsunut sinne ihmiset - sinutkin. 
Hän on tehnyt kaiken valmiiksi, valmistanut lahjat, aterian ja huoneet Taivaan kotiin. Mutta, kuinka sydämeen sattuukaan, kun ihmiset toisensa jälkeen kävelevät ohi. He eivät halua tulla juhliin. Heille ei kelpaa valmis hää-ateria, juhla, jota Hän on valmistanut aikojen alusta.

Niin Isä, painan pääni ja kiitän, että sain jälleen nähdä tuskani keskellä Sinun tuskasi. 
Rukoilen, että osaisin ja saisin kutsua edelleen ihmisiä valmistamiisi juhliin. Rakas Jumala, Jeesus Rakas, anna heille anteeksi. Anna meille anteeksi, että emme ymmärrä lahjasi suuruutta. 

Matt 22:2 "Taivasten valtakunta on verrattava kuninkaaseen, joka laittoi häät pojallensa. 
22:3 Ja hän lähetti palvelijansa kutsumaan häihin kutsuvieraita, mutta nämä eivät tahtoneet tulla. 
22:4 Vielä hän lähetti toisia palvelijoita lausuen: 'Sanokaa kutsutuille: Katso, minä olen valmistanut ateriani, minun härkäni ja syöttilääni ovat teurastetut, ja kaikki on valmiina; tulkaa häihin.' 
22:5 Mutta he eivät siitä välittäneet, vaan menivät pois, mikä pellolleen, mikä kaupoilleen; 
22:6 ja toiset ottivat kiinni hänen palvelijansa, pitelivät pahoin ja tappoivat. 
22:7 Mutta kuningas vihastui ja lähetti sotajoukkonsa ja tuhosi nuo murhamiehet ja poltti heidän kaupunkinsa.  
22:8 Sitten hän sanoi palvelijoillensa: 'Häät ovat valmistetut, mutta kutsutut eivät olleet arvollisia.
 22:9 Menkää siis teiden risteyksiin ja kutsukaa häihin, keitä tapaatte.' 
22:10 Ja palvelijat menivät ulos teille ja kokosivat kaikki, keitä vain tapasivat, sekä pahat että hyvät, ja häähuone tuli täyteen pöytävieraita.

Niin Isä, anna meidän saada vielä aika, jolloin saamme esitellä juhlasi niin, että ihmiset tulevat luoksesi sankoin joukoin. Ja saamme kerran yhdessä astua tuohon valtavaan juhlaan iloiten rakkaudessa ja yhteydessä...
Etsi