Monesta Raamatun Sana tuntuu kovalta ja rajulta. Itsekin sitä monesti miettinyt ja se johtuu siitä, että Jumala ei voi valehdella. Hän toivoo meiltä sitä samaa. On usein hyvin vakeaa puhua totta, varsinkin kun tietää toisen osapuolen loukkaantuvan. Moni Herran palvelija onkin luopunut Sanan julistamisesta Totuudessa ihmispelon vuoksi.


Olen itse  löytänyt itseni siitä tilanteesta, että olen väistänyt Totuuden puhumisen välttääkseni mieliharmin tai konfliktin syntymisen. Jälkeenpäin kaduttanut, etten kertonut ja sanonut asioita oikein. Itseäni pettäen siirsin asiaa ikäänkuin "seuraavaan kertaan".  Sitä seuraavaa kertaa ei useinkaan ole tullut. Joskus se on ollut mahdotonta, sillä kyseinen henkilö on siirtynyt ajasta ikuisuuteen.


Olemmeko niin sokeita, ettemme näe tämän ajallisen jaksomme lyhykäisyyttä. Aarteita katsellaan taivaassa - jos niitä on. Miksi pelkäämme ihmistä enemmän, kuin Jumalaa?

Jeesus ei vältellyt sanomasta Totuutta. Hänen sanansa olivat suoraa puhetta ja vaikuttivat jopa loukkaavilta. Mutta Hän ei voinut valehdella. Siitä pääsemmekin aiheeseen; puhummeko tyhjiä puheita, jaarituksia ja kierrellen kaarrellen pehmennämme Totuuden jalkoihimme?

Herra varoitti minua turhista jaarituksista. Aloin tutkimaan Sanaa ja rukoilin apua. Kuinka suuri aarre-aitta avautuikaan! Hän tahtoisi, että ottaisimme vihdoin vakavasti Hänen Sanansa ja tekisimme lopullisen päätöksen seurata Kristusta vakavasti. Sillä Herran Sana on vakava. Se ei selityksiä kaipaa.


Tänä lopun aikana on paljon erilaisia eksytyksiä, jotka vievät kristittyjä harhaan. Ne, jotka eivät itse lue Sanaa ja etsi Herran Totuutta koko sydämestä, hakevat Sanansa Herran huoneesta. He kuuntelevat paimenia, julistajia ja opettajia. Kuinka suuri onkaan vastuu sillä, joka lampaita kaitsee! Katsotaanpa; Ekumenia, vesitetty evankeliumi, armo riittää(syntiä voi hieman tehdä, kun olemme ihmisiä), liberaaliteologia, menestysteologia ja viimeisin villitys - inhimillistäminen. Nyt on alettu jo kristillisissä piireissäkin opettamaan, kuinka saamme ihmisinä ajatella omaa hyvinvointiamme ja meidän tulisi uskaltaa olla "ihmisiä", joilla on rajansa ja tarpeensa.   Raamattu ei opeta näin. Jeesus opetti, että joka Häntä seuraa, sen tulee kieltää itsensä ja totella Jumalan Sanaa. Sana opettaa kaikkialla kristityn kärsimystä, luopumista ja kaikkensa antamista Herralle! Kaikkialla yritetään saada Jumalan Sana vesitettyä mitä ihmeellisimmillä tavoilla ja saada huomio pois Kristuksesta vaikka mihin muuhun tahansa.


Nyt on tullut aika varoittaa uskovia, sillä jyvät ja akanat seulotaan tässä suuressa koetuksessa. Vain Herran valvovat palvelijat tietävät Totuuden - ja meidän on kerrottava se heille. Ettei kukaan eksyisi. 

 

Etsi