Tinkimätön totuus

Tinkimätön totuus

Kirja; Tinkimätön totuus 

1. Sydämessäni oli kaipuu totuuteen. Halu nähdä kirkkaasti ja selkeästi asiat, kuten ne ovat. Ymmärrys, joka totuudesta avautuu, on huikea. Rakastin totuutta! Halusin nöyryyttää itseni Jumalan edessä joka kerta, kun järkeni haastoi Jumalan Sanan. En antanut periksi, vaan halusin vastoin lihani tahtoa tietää tinkimättömän totuuden. Utelias vastasyntynyt Jumalan lapsi tahtoi isoon kouluun! Olin juuri löytänyt uuden elämän ja sydän täynnä intoa uppouduin Raamatun ihmeelliseen maailmaan. 
Uskoontulo oli minulle niin valtava asia, että asetin sen kaiken muun edelle. Kuljin kokouksissa melkein joka päivä. Saatoin ajella autolla satoja kilometrejä päästäkseni Sanan kuuloon. Onnellisessa asemassa olin muutenkin, sillä olin saanut parhaan seurakunnan kodikseni - Hyrynsalmen Helluntaiseurakunnan! Koin ihanaa perheyhteyttä ja huolenpitoa. Minua tuettiin ja puolestani rukoiltiin. Sain heti alusta toteuttaa palvelukutsuani ja minua rohkaistiin todistamaan. Toteutin vanhinten neuvoa lukea Raamattua ja rukoilla. Aluksi se oli vaikeaa, mutta yhtäkkiä Sana alkoi avautua ja pääsin sisälle ihmeelliseen elävän Sanan maailmaan. 
Huomasin hyvin pian, että mieleni antoi omia tulkintoja ja vaihtoehtoja Sanan ilmestykselle. Ymmärsin, että minun oli rukoiltava, että Sana avautuisi oikein ja totuudessa. Varhain nuorena uskovana olin palavasti päättänyt pysyä totuudessa, maksoi minkä maksoi. Koin sen tärkeimmäksi asiaksi koko elämässä. Totuus ulottui myös arkielämän puolelle, enkä kyennyt valehtelemaan mistään. Koin myös, että minun oli oltava avoin ja rehellinen julkisesti. Kirjoitin hyvin avoimesti elämästäni ja koin sen vapauttavana. Ehkäpä joku tarvitsi sitä, että asiat kerrotaan sellaisena, kuin ne oikeasti ovat. Kaunistelematta, rehellisesti ja ihmisyyttä kunnioittaen. 
Alusta asti tämä ihmeellinen totuus ja rakkaus siihen kantoi minua eteenpäin. Sen vaaliminen sai ajoittain minussa aikaan kiivautta ja totuuden puolustamista. Se osoittautui kuitenkin valheeksi, sillä totuus on rakkaudessa vapaaehtoista. Sen välittäminen onnistuu ainoastaan rakkaudessa ja vapaudessa. Totuuden vastaanottaminen on mahdotonta ja hyödytöntä, ellei sen vastaanottaja rakasta sitä. Ja ne, jotka vihaavat, eivät siitä piittaa. Pahimmassa tapauksessa käyttävät sitä hyödykseen ja pahan palvelukseen. 
Totuuden kanssa ei voi väitellä, paitsi rakkaudessa. Se vain vahvistaa totuuden, sillä se sinetöi sen olemassaolon täydellisesti. Totuutta ei voi ymmärtää ilman rakkautta, sillä se vaatii nöyrtymisen ja omien järjen päätelmien hylkäämisen. Herra Jeesus lupasi antaa meille Totuuden Hengen, toisen puolustajan olemaan kanssamme. Niinpä siis, tämä Pyhä Henki on Totuus ja sen vaaliminen on nöyrtymistä joka hetki tottelemaan totuutta ja rakastamaan sitä. Hän on myös Puolustaja, joka kertoo paljon totuudesta. Totuus puolustaa aina rakkaudessa ja on valmis armahtamaan. Totuus tunnustaa asian, kuten se on ja se vapauttaa. Agape rakkaus tekee totuudesta ehdottoman. Totuus itsessään ei ole ehdoton, sillä se saa muotonsa rakkaudessa. Näin siis se, joka luulee tietävänsä, ei vielä tiedä, kuten tietää tulisi.

2. Jeesus on tie, totuus ja elämä. Tämän ainoan oven kautta on Jumala valmistanut pelastuksen, joka on kestävä. Kun katsomme Hänen toimintaansa ja kehoitusta käydä seuraamaan, näemme jotain totuudesta. Rakkaus on valmis uhrautumaan ja kärsimään toisten puolesta. Anteeksianto ja uusi alku on kaikessa lähtökohta. Seuraaminen tapahtuu ensinnäkin sydämen tasolla, jossa päätämme jättää arvostelun ja tuomitsemisen Jumalalle. Tämä koskee lähimmäistemme lisäksi myös itseämme. On vaikea uskoa syntejään anteeksi, kun on herkkä omatunto ja voimakas halu miellyttää Jumalaa. Se vaatii nöyrtymistä myös ihmiseksi. Joku viisas on joskus sanonut, että Jumalan on vaikea saada ihminen uskovaksi, mutta vielä vaikeampaa on saada uskova ihmiseksi. 
Se, että olemme heikkoja ja vajavaisia täällä lihassa loppuun asti, on vaikeaa hyväksyä. Lisäksi ei usein auta, että tekisimme itse kaiken ns. oikein. On paljon elämäntilanteita, jossa joudumme toisten ihmisten pahuuden vuoksi vaikeisiin ja mahdottomiin tilanteisiin. Silloin on vain valittava se kaikista vähiten pahaa tuottava tie. Nämä ovat sielunhoidollisesti haastavia tilanteita ja niihin tulisi perehtyä rukouksin ja terveellä sydämellä. Emme voi katsoa pelkästään lakia ja kirjoituksia ilman Pyhän Hengen elämän valoa. Sillä kirjain kuolettaa ja Henki tekee eläväksi. Lain tehtävä onkin näyttää todeksi synti ja se, että meidän on mahdotonta tulla vanhurskaiksi lakia noudattamalla. Jeesus teki sen meidän puolestamme, koska ihminen on heikko ja vajavainen. 
Tärkeimmäksi muodostuukin uskossa elämisessä sydämen vilpittömyys ja halu tehdä Jumalan tahto. Uskoa syntinsä anteeksi silloin, kun emme ole kyenneet täyttämään omia odotuksiamme. Se, että tunnustamme ja sydämestämme tahdomme tehdä Jumalan tahdon, riittää. Usein kuvittelemme, että Jumala odottaa meiltä jotain saavutuksia. Huomaamme, kun olemme rehellisiä, että asetamme itse vaatimuksemme täydellisyydessä liian korkealle ja turhaan teemme työtä, joka vain korottaa omaa ylpeyttämme ja lihaamme. Se vie vain kauemmaksi vilpittömästä uskosta, jossa tärkeintä on sydämen rakkaus Jumalaan. Meidän ei tarvitse kerätä pyhyyspisteitä ja olla parempia, kuin toiset. Tärkeintä on sydämen tila ja tahto rakastaa ja antaa anteeksi. Hyväksyä itsemme sellaisena, kuin olemme ja tehdä työtä toisten hyväksi levosta ja rauhasta käsin. 

3. Jumalisuuden voima, joka vaikuttaa Jeesuksessa Kristuksessa, on rakkaus. Jumalisuus on rakkautta, armoa ja anteeksiantoa. Se on Kristuksen kaltaisuudessa vaeltamista. Ihminen yrittää usein itse täyttää Jumalan tahtoa vain huomatakseen, että se on mahdotonta. Oma yrittäminen vie voimat ja edessä on umpikuja. Silloin vasta, kun luovutamme ja annamme Jumalan tehdä meistä uusia luomuksia, alkaa voima kuin itsestään toimimaan. Jeesus sanoi; "tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekevät ja raskautetut, niin minä annan teille levon. Ottakaa minun ikeeni päällenne ja oppikaa minusta, sillä minä olen hiljainen ja nöyrä sydämeltä; niin te löydätte levon sielullenne."(Matt 11; 28-29)
Kunnia kuuluu yksin Herralle. 

Nuorena uskovana yritin kaikin voimin täyttää lakia ja vaellukseni hipoi jo lähes täydellisyyttä. Juuri, kun olin saanut voiton edellisestä taistelusta, eteeni annettiin uusi. Lopulta olin jo niin uupunut ja epätoivoinen, että jouduin tinkimään Sanasta. Se johti jälleen uuteen umpikujaan, sillä totuus vaivasi minua ja Sana tunkeutui sydämeen kuin miekka. Hirveä ahdistus ja kadotuksen kauhut piirtyivät eteeni. En voinut taistella totuutta vastaan, sillä Sana vaati minua olemaan täydellinen! Kuinka paljon ihminen jaksaakaan kärsiä ja taistella, kun on kyse omasta kunniasta! Tätä kehää raataen kuljin vuodesta toiseen yrittäen ja yrittäen. Välillä onnistuen mielestäni, kunnes Herra joutui jälleen kaatamaan omat rakennelmat. Tyttäreni sanoi eräänä aamuna, että hän näki ihmeellistä unta. Pyysin kuvailemaan sitä, sillä tiesin heti, että Herralla oli sanottavaa. Hän kertoi, että talomme oli rakennettu hiekalle ja siellä juoksenteli pieniä kettuja. Silloin ymmärsin, että olin mennyt pahasti väärään suuntaan. 
Vihdoin Jumala sai minut niin vaikeaan tilanteeseen elämässäni, että jouduin valitsemaan evankeliumin. Se oli vaikeaa ymmärtää, että olin turhaan nähnyt vaivaa ja kilvoitellut omassa lihassa vuosia. Totuus kirkastui vaiheittain ja aloin nähdä Kristuksen täytetyn työn. Näin sen, kuinka vuoteni olivat ikään kuin hukkaan heitetyt pyrkiessäni itsessäni pyhittymään. Kaikki se tarmo ja aika, minkä siihen olin käyttänyt, oli pois lähimmäisiltä! Olin pyörinyt oman napani ympärillä, tutkinut itseäni ja yrittänyt tehdä itsestäni parempaa. En ollut ymmärtänyt, että juuri siitä lain täyttämisestä Jumala tahtoi ihmiset vapauttaa. 
"Koska he eivät tottele Sanaa, he kompastuvat ja siihen heidät on pantukin."(1. piet 2; 8) Aloin vihdoinkin nähdä valoa ja evankeliumin ihmeellisen kirkkauden. Elämääni alkoi tulla iloa ja voimaa. Vapauduttuani lain alta pystyin jo palvelemaan toisia ihmisiä ja kertomaan evankeliumista heille. Rakkaus valtasi sydämeni ja katsoin ihmisiä aivan eri tavalla; armon silmillä ja anteeksiannon kautta. Tuomitseminen ja arvostelu oli jäänyt. Olin saanut itse anteeksi ja vieläpä vapautettu omasta yrittämisestäni. Sain olla vapaa, iloinen Jumalan lapsi. Nyt keskuksena en ollutkaan enää minä itse, vaan Jeesus ja lähimmäiseni. Rakkaus polttoaineena oli helppoa ja kevyttä palvella. 

4. Olemme ajassa, jossa lopullinen seulonta totuudessa tapahtuu pikku hiljaa, mutta varmasti. Kahden tien kulkeminen käy yhä vaikeammaksi ja osoittautuu mahdottomaksi hyvin pian. Näin tulee käydä, sillä hyvän ja pahan ero tulee näkyviin yhä selvemmin kaikille ihmisille. Jeesus sanoi, että kun Hän tulee, löytäneekö Hän uskoa maan päältä. Niin vähiin on jäänyt se jäännös, joka ihmisistä säilyttää puhtaan uskon. Ainoa turva on jumalan Sana ja sen tinkimätön totuus, jossa on turvallista pysyä. Jumalan armo, huolenpito kaikissa olosuhteissa ja voima kestää. 
Moni epäilee ja järkeilee, kuinka selvitä elämän paineista. Ellei usko jumalan Sanan lupauksiin, joutuu pian mutkaisille teille ja omin keinoin selviämään. Vaikka tietäisimme sydämessämme totuuden ja Pyhä Henki koettaa sitä kirkastaa, saatamme pelon vuoksi paaduttaa itsemme valitsemaan väärin. Valinnat johtavat aina eteenpäin jollakin tiellä. Kun valinta on tehty, on pian uusi valinta edessä. Mikäli olemme valinneet väärän tien, menemme yhä syvemmälle valheessa ja pian eksymme kokonaan. Tie takaisin on helppo, mikäli uskallamme heti tunnustaa tehneemme väärän valinnan ja pyydämme Jumalaa auttamaan totuuden tielle. Mutta jos yhä vain jatkamme järkeilyä ja omia päätelmiä pelosta käsin ja epäusko saa otetta, saatamme joutua niin eksyksiin, että emme enää itse löydä takaisin. Sielunvihollinen käyttää kaikki keinot saadakseen meidät uskomaan valheeseen ja lihamme mielistyy usein siihen. Rakentamisen täytyy perustua Jumalan Sanaan ja sen lupauksiin uskossa. Se on ainoa perusta, joka kestää ja siihen voi luottaa loppuun asti. Uskallus uskoa siihen, mitä emme näe, johtaa lopulta suureen rauhaan ja lepoon. Tiedämme Hänen olevan uskollinen, joka nämä lupaukset on antanut. Uskottomuus Herran Sanaa kohtaan ja totuutta vastaan on hyvin vaarallista. Mitä vastuullisemmassa tehtävässä olemme Jumalan valtakunnan työssä, sitä enemmän meiltä vaaditaan. Sillä jos eksymme, eksyvät myös muut mukanamme. Paimen, joka halveksuu Jumalan Sanaa ja kumartaa pelkoa, vihollisen suurinta asetta, johtaa seurakuntansa harhaan. Täytyy uskaltaa tehdä valinta totuuden mukaan ja seisoa Jumalan sanan takana, oli tilanne, mikä hyvänsä. 
Varsinkin nyt lopun ajassa tulee eteemme yhä suurempia asioita, jotka jakavat ihmisiä. On syytä aloittaa oikeiden valintojen tekeminen pian, sillä haasteet valinnoissa kasvavat jatkuvasti. Edessä on suuria askeleita ja isoja valintoja. Jeesuksen Herraus, suun tunnustus ja hyvyydessä pysyminen niistä suurimpina. Luottamus jumalan huolenpitoon lopun ajassa ja voimaan jaksaa, mitä edessä on. Rakkaus totuuteen on suurin rukous, joka tähän aikaan on kytketty yhä voimakkaammin. Sen tulisi olla selkeä valinta; minä tahdon pysyä Sinun Sanassasi Herra, maksoi mitä maksoi. Sillä siinä on sielujemme pelastus ja turva. Ihmispelko ja kunnia jäävät tänne, kun ruumiimme siirtyy iankaikkisuuteen. Mammona ja elämän korskeus kuolevat. Eivät ne pelasta, vaan jättävät tyhjyyden ja rauhattomuuden sieluun. 

5. Viimeiseen asti Jumala etsii meistä totuutta, sydämen salatuimpaan saakka tutkitaan ja katsotaan, mitä sielustamme löytyy. Aina uudelleen ja uudelleen joudumme kohtaamaan sen tosiasian, että meissä ei asu mitään hyvää. Ilman Kristusta olemme avuttomia ja eksymme kaikenlaisiin tuuliin. Ilman Jumalan Sanan ohjausta valitsemme väärin ja ilman johdatusta tiemme käyvät mutkaisiksi. Lihamme on ja pysyy pahana. Totuus pysyy muuttumattomana ja on löydettävissä Raamatusta. Se löytyy myös voimaksi, sillä emme pysty valitsemaan totuutta ja alistumaan sille itse. Meidän on uskallettava olla rehellisiä Jumalalle ja itsellemme. Me tarvitsemme Jeesusta kaikkeen. Ja vaikka olisimme kuinka kauan uskossa vaeltaneet, ei vanha oppi pitkälle kanna, jos unohdamme Herran. Meissä itsessämme ei ole mitään, ellei taivaasta anneta. Ei yhden yhtä ajatustakaan löydy. 
Siksi Herra on antanut seurakunnan meille, jotta yhdessä valvoisimme ja opastaisimme toisiamme. Yksin on helppo eksyä ja uskoa vihollisen valheet. Seurakunta suojelee ja asettaa rajat viholliselle ja omalle sydämellemme. 
Joskus seurakunta voi yhdessä eksyä uusiin opintuuliin ja uskoa valheita. Kuitenkin se on seurakunta ja Herra lähettää varmasti sinne julistajia, jotka ohjaavat oikeaan suuntaan. Tai lähettää uuden jäsenen, joka kykenee rakentamaan jälleen totuuden pohjalle seurakuntaa Kristuksen Jeesuksen Pyhän Hengen ohjauksella. Mikäli kokee itse, että seurakunnassa on asiat pielessä, pitäisi rohkeasti rakkaudessa ja Pyhän Hengen ohjauksessa alkaa työskentelemään sen suunnan muuttamiseksi. On hyvä rukoilla Jumalalta viisautta näissä. Olen kuitenkin varma, että Herra koettaa näissä päivissä johdattaa ja lähettää seurakuntiin jäseniä, jotka ovat totuudessa. He ovat niitä pylväitä, joiden huomaan saavat puhdassydämiset hakeutua ja jotka voivat auttaa seurakuntaa rakentumaan oikealla tavalla.


6. Totuuden voima on valtava. Nyt, kun löysin mieheni ja toki omakin kokemukseni on lähes samankaltainen, olen huomannut herätyksen salaisuuden.
Maailmassa olevat ihmiset, jotka ovat eläneet vuosia/vuosikymmeniä saastan ja epäpuhtauden keskellä, haluavat jotain aivan päinvastaista! Siinä on seurakunta pahasti erehtynyt, kun luulemme, että tekemällä kompromisseja ja tarjoamalla maailmalle samaa roskaa, saisimme heidät haluamaan pelastusta! Ehei. Asia on täysin päinvastoin. He haluavat ja janoavat puhtautta, Pyhyyttä ja vapautta synnistä! Totuus tekee vapaaksi! Totuutta he haluavat. He ovat epätoivoisia ja kahlittuja masentuneita pimeydessä eläviä ihmisiä. Eivät he etsi samaa kuralätäkköä, joka olisi hieman mukavampi oleskella. He haluavat löytää uuden todellisuuden, vapauden synnistä ja saastasta. Hallelujaa! Voi, kunpa seurakunnat ymmärtäisivät sen ja jos joku itse haluaa takaisin maailmaan, menköön sinne itse. Mutta kun kutsumme jumalattomia pelastuksen tielle, tarjotaan heille väärentämätöntä totuuden evankeliumia! Siinä on VOIMA! Ei mnkäänlaista vesitystä tai kevennystä. Ei mitään kompromissia, vaan oikeaa, aitoa evankeliumia, jossa on VEREN VOIMA!
Etsi