Kysymys itsessään esittää meille vastakysymyksiä. Miksi kysyn: saako? Enkö ole valinnut Jeesuksen seuraamista. Enkö pyytänyt syntejäni anteeksi, käynyt kasteella hyvän omantunnon pyytämiseksi, enkö ole vapaa laista tai enkö antanut elämääni Herralle?

Tiedän kyllä, että Raamatussa lukee, ettei saa. Omatuntonikin todistaa, että avioero on väärin. Onhan  se jo kuudennessa käskyssä, ettei saa tehdä huorin.
Miksi minä kysyn sitten,että saako?

Olenko ymmärtänyt jotain väärin? Entä jos siihen on jokin hengellinen salaisuus? Entä jos en ole tajunnut jotain? Eikö Jeesus antanut uuden lain...rakkauden lain? Eikö se tarkoitakin sitä, että minulla on oikeus onneen ja rakastetuksi tulemiseen? Ei kai Jumala tahdo, että kärsin!
Varsinkin, jos puolisoni on ilkeä, inhottava, juopotteleva tai väkivaltainen. Puhumattakaan haureellisesta! Silloinhan se taisi ollakin sallittua..

Entäs erota? Erottaa, erottua, olla erossa jostakin, tahtoa pysyä erossa. Sanottiinko vihkikaavassa, että "kunnes kuolema meidät erottaa"?
Mitäs jos vääntäisin Raamatun sanoja hieman ja kuolema voisi  tarkoittaa kaikenlaista, ...vaikka haureutta. Tai väkivaltaa.
Mutta, mutta, miksi omatuntoni ei saa rauhaa? Miksi en löydä vastausta?

Rakas ystävä; kuulostaako tutulta? Jos olet Kristuksessa, käynyt kasteella ja antanut elämäsi Herralle-et saa vastausta, joka on vastoin Jumalan Sanaa.
Saat etsiä maat ja mannut, kaivaa sanakirjat ja selitysteokset. Voit kysellä korvasyyhyyn opettavilta paimenilta vapautusta. Mutta, jos olet Jeesuksen Kristuksen opetuslapsi-älä valehtele itsellesi.

Matt. 19: 9. Mutta minä sanon teille: joka hylkää vaimonsa muun kuin huoruuden tähden ja nai toisen, se tekee huorin; ja joka nai hyljätyn, se tekee huorin."

Eikä siinä vielä kaikki.

Matt. 6: 14. Sillä jos te annatte anteeksi ihmisille heidän rikkomuksensa, niin teidän taivaallinen Isänne myös antaa teille anteeksi;
15. mutta jos te ette anna ihmisille anteeksi, niin ei myöskään teidän Isänne anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

Tahdon siis vastata sinulle tähän kysymykseesi. Jos tahdot erota, etkö elä anteeksiantamattomuudessa, vihassa, katkeruudessa ja rakkaudettomuudessa? Eikö olekin totta, että haluaisit saada uuden puolison, koska se  olisi niin ihanaa. Etkö silloin ole itsekäs ja nautinnonhaluinen?

Ajattele, jos Jeesus olisi luovuttanut, kun juutalaiset huusivat "ristiinnaulitse"! Piestynä, nöyryytettynä ja ihmisten pilkattavana kiusaus oli varmaan suuri antaa vähän takaisin...mutta mitä ihmettä? Hän ei sanonutkaan sanaakaan, vaan rukoili vielä ristillä tuskissaan anteeksiantoa pilkkaajilleen!

Tähän on sinutkin kutsuttu. Rakastamaan ja antamaan anteeksi. Ei väliä, millainen puolisosi on. Ei väliä, kuinka  pahasti hän sinua kohtelee. Kuinka monta kertaa-ei väliä.

Herra Jeesus on aivan liian hienotunteinen ja rakastava, että Hän sanoisi sinulle  tällaista suoraan. Hän ei tahdo pakottaa ketään väkivalloin. Mutta jos tahdot ja uskallat olla rehellinen itsellesi, rukoile Herraa antamaan voima anteeksiantoon ja vuoria siirtävä rakkaus puolisoosi!

Kristityn elämään ei kuulu väkivallan käyttö missään muodossa. Meidän tulee aina rakastaa ja antaa anteeksi. Jumala antaa niihin voiman itse, kun pyydämme sitä rukouksessa. Jos tahdot, voit saada uhrautuvan rakkauden lahjan.

Luota myös siihen, että mikäli Jumalan tahto on erottaa teidät, Hän johdattaa tienne eroon tavalla tai toisella. Herra on voimallinen vapauttamaan. Rukoile Jumalan tahdon toteutumista ja johdatusta avioliittoonne vilpittömällä sydämellä.  

Herra sinua siunatkoon koko elämäsi kestävässä avioliitossa<3

Copyright ©2019 Israelinjaannos.fi, Kaikki oikeudet pidätetään